Phuket Town

Toiset matkustavat Thaimaan suurimmalle saarelle 50 km pitkään ja 20 km leveään Phuketiin ja jatkavat saman tien jonnekin saaren länsiosan rannoista. Me matkustimme Phuketiin ja jatkoimme samantien suoraan saaren kaakkoisosaan Phuket Towniin, jossa suurin osa saaren muutamasta miljoonasta vuosittaisesta turistista ei koskaan käy. Sanotaan, että Phuket Town on Thaimaan kauneimpia kaupunkeja. Kun vertailukohtana on Thaimaan muut kaupungit, varmaan niin. Kaupungin "kauneus" ei ole kyllä millään tavalla verrattavissa Euroopan vanhojen kaupunkien charmiin. Toki keskustan kiinalaisportugalilaisissa rakennuksissa on hieman "sitä jotain" verrattuna maan muuhun "rähjärakentamiseen".

Kaupungista ei paljon lauluja tai tarinoita kirjoitella. Kai sinne voi päiväretken tehdä, jos rantaelämä alkaa kyllästyttämään. Ei paljon muuta.

Phuket Townin katuja.

Phuketiin saapuessa käy mielessä myös vuosien takainen tsunami. Yksi Phuketin rantakohteista on nimittäin Khao Lak, joka tuhoutui tsunamissa ja on taas jälleenrakennettu. Elämän sattumanvaraisuutta miettiessä väistämättä hiljenee. Teollistuvissa kehitysmaissa matkaillessa tulee aina myös mieleen Vantaan tiedekeskus Heurekassa pyörittämäni onnenpyörä, joka kuvastaa sitä, millainen lottovoitto on syntyä länsimaahan.

Phuket Townin majoituksen osalta täytynee vain todeta, että netissä kaikki saattaa näyttää niiiiiiiin paljon viehkommalta. Majoitus oli hienoinen pettymys. Sängyn osalta kotoinen, koska niin kotona kuin ko. hotellissa nukuttiin lattianrajassa. Huonetta, jossa ei ollut kuin pienen pieni ikkuna, voi kai lähtökohtaisesti pitää ankeana.

Hotellimme, "moni kakku päältä kaunis"

Phuket Townin jälkeisiä majoituksia emme olleet etukäteen miettineet. Vaihtoehtoja olisi ollut pelkästään Phuketin saarella vaikka kuinka paljon, mutta lähdimme toiseen saareen.

Kommentit

Suositut tekstit