Päiväkirjamerkintä

Huomaan viimeisen julkaisun päivämäärästä etten ole kirjoittanut pitkään aikaan vapaa-ajalla. Kuluneella viikolla tein poikkeuksen. Vietimme työpaikan kehittämispäiviä, joiden yhteyteen oli myös leivottu pikkujoulut. 

Olen työskennellyt vuoden 2016 alusta lukien uudessa työyhteisössä, joka pitää sisällään entisiä ja uusia kollegoja. Työskentelemme Helsingistä Rovaniemelle monipaikkaisesti ja näen joitakin työkavereita livenä vain muutaman kerran vuodessa. Saimme ensimmäisenä päivänä tehtäväksi tarkkailla yhtä arvalla nimettyä kollegaa ja antaa hänelle "jonkun lahjan". 

Pikkujouluja vietimme Teatteriravintola Kahdessa Kanassa, jossa ohjelmassa oli päiväkirjaklubi. Kolme naista lukivat teinipäiväkirjojaan. Esityksen kuluessa sain idean kirjoittaa tarkkailemalleni henkilölle päiväkirjamerkinnän teinityyliin kuluneelta päivältä. Se ei ollut noloa, vaan varsin terapeuttista. Sai oikein luvan kanssa värittää tekstiä ei niin muutamallakaan kirosanalla. 

***

Kävimme keväällä pääsiäisen aikaan Ateenassa. Se oli elämäni ensimmäinen reissu Kreikkaan. Olin ajatellut, että kirjoittelen matkasta ja lopetan blogini kirjoitukseen, jonka otsikko olisi ollut Ateenan aamut ja elämän illat. En kuitenkaan tehnyt sitä. Hiljennyin, mutta en ilmeisesti kuitenkaan halunnut täysin lopettaa kirjoittamista. Päiväkirjamerkinnästä sain intoa palata - ainakin hetkeksi - blogin äärelle.

***

Syksy on ollut varsin työntäyteinen. Liiankin. Kaikki tekemäni työt tähtäävät vuoden vaihteeseen. Toivottavasti sen jälkeen hellittää. Työpäivät ovat olleet pitkiä, mutta en ole halunnut antaa periksi sen suhteen, että itsestäni johtuvista syistä vuoden vaiheessa olisi tarjolla täysin sutta ja sekundaa. Pieni pessimisti minussa ajattelee, että palaute ei kiireessä tehdyn työn vuoksi tule olemaan pelkkää ilotulitusta, mutta tiedän että parhaani ja vähän enemmänkin olen tehnyt. 

Kollegani oli huomannut teatteriravintolassa, että raapustin jotakin vieressä paperin kulmaan. Hän kuvitteli minun tekevän töitä. No en onneksi tällä kertaa. Tein vain pieniä huomioita teinielämästä muutaman vuosikymmenen takaa.

Kommentit

Suositut tekstit