Sopivasti kontrastia Kalevankadulla

Vintagea ja muovijuttuja. Kirpputorilöytöjä ja lautalattiat. Antiikkikaappi ja kampaajan hiustenkuivaaja. Jännitettä ja harmoniaa. Kirkkaita värejä ja vaaleita valintoja. Iloa ja valoa.




Nuori virkamiespari löysi kotinsa vuosituhannen vaihteessa, jolloin miehen opinnot päättyivät ja pari oli pakotettu muuttamaan pois vantaalaisesta opiskelija-asunnostaan. Pari viehättyi vanhan 1800-luvun lopulla sijainneen kämpän tunnelmaan ja sisäpihalla sijainneen rakennuksen paksuine seinineen ajateltiin olevan hiljainen. Takan lämmössä tulta katsellen olisi ihana viettää pimeitä talvi-iltoja. Asunnossa oli muutama neliö vähemmän kuin opiskelijakämpässä oli ollut, mutta sen ei annettu häiritä, kun asunnossa oli sielua ja historiaa.

Ennen asunnon ostoa pari oli käynyt katsomassa muutamia asuntoja. Hakaniemen kämppä olisi vaatinut täydellisen remontin, Siltasaaren unelma-asunto meni muutamassa tunnissa, Sörnäisten asuntoon oli tulossa putkiremontti ja Alppilan asunto ei säväyttänyt. Lopulta ostopäätös syntyi nopeasti, koska opiskelijakämpästä oli *oikeasti* lähdettävä kävelemään.

Asunto oli remontoitu keittiön ja kylppärin osalta ennen muuttoa. Yksi asunnonostokriteeri olikin ollut, että putkiremontti oli tehty. Keittiössä oli sisään käveltävä kaappi, johon sai sullottua määrättömän määrän tavaraa ja sulassa sovussa hyllyillä olivat niin ruokatarvikkeet, astiat kuin myös siivoustarvikkeet. Pienessä keittiössä ei muutoin ollut runsaasti säilytystilaa, mutta siellä oli näppärä tehdä ruokaa. Mikään ei ollut käden ulottumattomissa.


Pariskunta kaipasi kovin asuntoonsa saunaa. Eräänä jouluna pohdittiin, josko lähellä ollut hotelli olisi vuokrannut saunatilojaan kohtuuhinnalla. Pohdinta loppui siihen huomioon, että hotelli oli kiinni joulun pyhät.

Kodin sisustus syntyi lähinnä tavaroista, joita keräilijäpariskunnalla oli jo olemassa. Vain uusi sohva hankittiin juhlistamaan ensimmäiseen omaan kämppään muuttoa. Kumpikin nautti tavaroiden sekamelskan aiheuttamasta rennosta tyylistä, jossa oli persoonallinen sekoitus vanhaa ja uutta. Kirpputorit ja vanhan tavaran liikkeet olivat tulleet pariskunnalle tutuiksi.

Pari kotiutui asuntoon hyvin, mutta lopulta vintage-tavaroiden keräilyä harrastanut pari koki yksiön seinien kaatuvan päälle ja asunto alkoi tuntua pieneltä. Kun tuli aika muuttaa pois, asunto oli avara ja harkitusti kalustettu. Ylimääräiset tavarat oli muutettu pois seuraavaan asuntoon ja kämppä oli myyntikunnossa uusille asukkaille.

Nykyään asumme tällaisessa kämpässä.

Kommentit

Suositut tekstit