Muse Helsingissä 10.12.2012

Hesarin Nyt-liitteessä kerrottiin Musen viimeisen albumin nimen The 2nd Law viittaavan termodynamiikan lakiin, jossa yksikön energiataso alkaa laskemaan, kun se en enää kykene ottamaan vastaan energiaa. Tämä johtaa lopulta yksikön tuhoutumiseen. Musen laulaja Matt Bellamy antaa kuulijalle vapaan mahdollisuuden tulkita liittyykö kommentti elämän rajallisuuteen ja kiihtyvään kulutukseen liittyvä kommentti.

- - -

Vietin eilisen illan Hartwall-areenalla Musen konsertissa ja lähdin tänään puolen päivän jälkeen pois vanhaan tapaan kuuluvalle ns. jouluostosvapaalle. En lähtenyt kuluttamaan, vaan kotiin siivoamaan "aikaisemmin tehtyjä ostoksia".

Näin edellisen kerran Musen livenä heidän konsertoidessaan muutama vuosi sitten Kaisaniemessä. Matkasimme paikalle veljen tyttären ja hänen kaverinsa kanssa veneellä. Oli mukavaa. Niin monta monituista kertaa viimeiseen metroon rynnineenä ja joskus keikan venyessä metrosta myöhästyneenä, menimme tällä kertaa areenalle autolla. Oli mukavaa.

Konsertti tuli minulle vähän yllätyksenä. Sain tietää asiasta edeltävänä päivänä. Mieheni oli unohtanut kertoa, että hän on aikanaan hankkinut liput. 

Keikka oli rakennettu mahtipontisesta musiikista, näyttävästä pyramidin mallisesta valoscreenistä ja Musen musiikin ohella encoren aikaan huuliharppukostajan hyytävistä sävelistä.





Muse Helsingissä 10.12.2012


Muse Helsingin Hartwall Areenalla 10.12.2012

The 2nd Law: Unsustainable
Supremacy
Interlude
Hysteria
Panic Station
Resistance
Supermassive Black Hole
Animals
Monty Jam
Explorers
Sunburn
Time Is Running Out
Liquid State
Madness
Follow Me
Undisclosed Desires
Plug in Baby
Stockholm Syndrome

Encore 1
Uprising
Knights of Cydonia

Encore 2
Starlight
Survival

Kommentit

Suositut tekstit