Valtterin kirpparilla...

Vuosien ajan monina viikonloppuaamuina en malttanut nukkua kovinkaan pitkään. Aamukahvit juotuani lähdin käymään Valtterin kipputorilla. Mikäli mieheni oli töissä, menin paikan päälle julkisilla liikennevälineillä bussilla ja metrolla. Mieheni ollessa vapaalla hurautimme paikan päälle autolla.

En millään voi muistaa kaikkia löytöjä mitä Valtterista olemme tehneet. Useinkaan löydöt eivät ole olleet erityisen arvokkaita, vaan pöydistä on löytynyt tarpeellisia käyttötavaroita pilkkahintaan. Joskus olen lähtenyt kirpparilta tyhjin käsin.

Vaatteiden kierto tuntuu vuosien myötä lisääntyneen. Muoti vaihtuu nopeasti ja nuoret haluavat uusia garderobiaan yhä kiivaammalla temmolla. Yleinen tietoisuus keräilytavaroiden hinnoista on lisääntynyt ja "löytöjä" on ollut aina vain vaikeampaa tehdä. 

Muutama vuosi sitten Valtterista nauhoitettiin lauantaisin kirppariohjelmaa Ylelle. Ohjelmassa nivoutuivat ihmiset, tavarat ja tarinat. Lisäksi kierrätysmateriaaleista luotiin uusia vaatteita ja kodinsisustuksia, korjattiin, ideoitiin ja entisöitiin.

Kierrätysidea elää onneksi edelleen voimakkaasti. Eilen juhlittiin 95-vuotiasta Suomea. Linnanjuhlien yksi kauneimmista oli näyttelijä Laura Birn trashionista Outi Pyyn suunnittelemassa vanhoista nahkatakeista tehdyssä kierrätysasussaan.

- - -

Huomenna ei tarvitse herätä aikaisin. Valtterin kirpputori lopetti toimintansa 10 vuoden jälkeen viime viikonloppuna, koska etsinnöistä huolimatta sopivia tiloja toimintaan käyttötarkoituksen, liikenneyhteyksien ja parkkeerauksen osalta ei löytynyt ja rakennus remontoidaan omistajansa Amer Sportsin pääkonttoriksi.


Valtteri kirpputorilla viimeisenä viikonloppuna.

Kommentit

Suositut tekstit