Pattayalla

Seurasin jälleen kerran matkustajien siirtyvän odotustilasta koneeseen. Ensin business, vanhemmat lapsineen jne. Matkustajavirta koneeseen väheni pikku hiljaa koneen täyttyessä. Aulan tyhjennyttyä nimemme kuulutettiin ja hartiat aavistuksen lysyssä, näennäistä reippautta olemukseeni viritellen, kohtasin portilla virkailijan. Olin tipahtaa persuksilleni hänen ilmoittaessaan, että pääsemme mieheni kanssa Bangkokin lennon kahdelle viimeiselle paikalle. Yli vuorokausi Amsterdamin lentokentällä oli takana ja olin henkisesti varautunut seuraavaan pettymykseen. Hymyilin virkailijan pahoittelulle ettemme voisi istua mieheni kanssa vierekkäin. Jeee! Pääsimme ylipäätään matkaan!

Ihmetyksekseni minut sijoitettiin keskipaikalle uloskäynnin kohdalle, yhdelle niistä lisämaksullisista paikoista. Pohdin pitäisikö jättää tutustumatta viihdekeskuksen elokuvavalikoimaan ja heilutella koko matka jalkoja, kun kerrankin siihen oli mahdollisuus.

- - -

Laskeuduttuamme Thaimaaseen piti löytää kyyti Bangkokista Pattayalle. Ajattelimme ensin mennä bussilla, mutta seuraava bussi oli buukattu täyteen ja olisimme joutuneet odottamaan yli puolitoista tuntia. Katselimme kelloa ja pohdimme muun porukan laskeutuneen kentälle noin tunti sitten. Amerikkalaismies, kookas kikkarapää tuli juttelemaan kanssamme pohtiessamme tekemisiämme. Hän ehdotti, että matkustamme kolmistaan taksilla Pattayalle. Näin teimmekin ja kävi ilmi, että seurassamme oli Thaimaassa vuosia yrittäjänä toiminut sukelluksenopettaja, jonka käynnit maassa olivat vähentyneet hänen perheellistyttyään.

Maksettuaan oman osuutensa matkasta, mies hyppäsi pois taksista ja antoi kuskille ohjeet meidän hotellille. Muutaman kunniakierroksen eli harharetken ja reittineuvojen jälkeen kuski löysi perille. Nousin taksista ja mieheni jäi maksamaan. Lierihattuni katveesta nostin katseeni kohti ravintolan terassilla istuvaa seuruetta. Huomasin päiden kääntyneen suuntaani ja pöydän täynnä tuttuja kasvoja!

Eräs seurueesta oli jäänyt ihmettelemään näkemäänsä safarihattua, joka on tullut tutuksi mieheni päässä kesälomilla. Hän oli todennut muulle porukalle sen olevan samanlainen kuin miehelläni. Ja niinhän se olikin. Sama hattu, sama mies! Alunperin olimme ajatelleet ja pyrkineet vähän salamyhkäisempään yllätykseen, mutta olimme kuulemma onnistuneet yllättämään nytkin. Mission completed :)

- - -

Pattaya, tämä yksi Thaimaan vanhimmista ja suosituimmista turistikohteista ei etukäteen ajateltuna aiheuttanut erityisen positiivisia väristyksiä, ennemminkin puistatuksia. 50-luvun kalastajakylästä on tapahtunut suuri muutos siihen, mitä kaupunki tänä päivänä on. Prostituutiolle siemenen kylvivät Vietnamin sodan väsyneet amerikkalaissotilaat, jotka rantautuivat Pattayalle levähtämään. Kaupunkia on pyritty siistimään, mutta oli ilmiselvää että kaupunki eli seksiturismista. 

Kaupunki ei ollut matkanmme pääkohde, vaan välistoppi matkalla rauhallisemmalle Koh Changin saarelle. Mahdollisen äkkikyllästymisen äärellä, olin myös pohtinut koukausta Kambodzan puolelle Siem Reapin Angkor Watin temppelialueelle.

No ei minulle mitään äkkikyllästymistä tullut ja vietimme nelisen päivää Pattayalla. Etsittiin mm. kuumeisesti paikallista pienlentokenttää ja päädyttiin delfiininäytökseen, käytiin kalastamassa sekä hengailtiin päivä Hilton hotellin terassibaarissa kirjoja lukien ja netissä surffaillen. Näin myös mallikuvausten glamuröösittömämpää arkea, kun malli vaihtoi vaatteitaan vessakopissa. Toki tilat olivat hotellin tason huomioon ottaen hyvin siistit.

Mallikuvaus Pattayan Hilton hotellissa.

Pattaya.

Mieheni oli ottanut etukäteen selvää, että kaupungissa on pienkonelentokenttä. Nettisivujen mukaan sieltä olisi pitänyt saada pienkone opettajan kanssa vuokralle. Ei kun siis tuumasta toimeen ja pirssi alle. Matkaan lähdettiin reippaasti. Kentän piti olla noin 10 kilometrin sisällä kaupungin keskustasta. Alkumatkasta kuski antoi ymmärtää, että tietää mihin on menossa. Loppumatkasta kävi hyvin ilmi, että oikeaan suuntaan oltiin menossa, mutta kuskilla ei ollut harmainta aavistusta mihin hän oli loppu viimeksi meitä viemässä. Kuljettaja pysähtyi toistuvasti kysymään apua. Aina välillä joku osasi huitoa ohjeita jonnekin suuntaan ja pääsimme jatkamaan matkaa. Viime vaiheessa opastajat ilmiselvästi jo tiesivät mistä paikasta on kysymys ja tiesimme olevamme lähellä kenttää.

Bollywoodkuvauksia Pattaya Airparkissa

Pattaya Dolphin World & Resort

Kenttä oli aika lyhyt (560 m) ja tällä kertaa se oli aivan jossain muussa kuin lentokäytössä. Kiitotiellä kuvattiin bollywood -elokuvaa. Saimme kuulla, että lentokerhossa oli ollut vain yksi lennon opettaja ja hän oli siirtynyt taivaalliseen laulukuoroon lento-onnettomuudessa. Toiminta lentokerhossa oli siis hiljaista. Käyskenneltyämme aikamme alueella, päädyimme ex tempore lähistöllä olleeseen Pattaya Dolphin World & Resortiin. Ennen delfiininäytöksen alkua hengailimme monenlaista aktiviteettia  tarjoavalla aluella. Olisi ollut mm. vuorikiipeilyä, ampumista, vesimaailma ja mönkijäajelua. Asiakkaita ei vain näkynyt missään... Delfiinit olivat ihania. Tuli lapsuus mieleen, kun pääsin yhden kesäloman aikana Särkänniemen delfinaarioon.

Yhden päivän vietimme koko seurueen voimin kalastusretkellä. Minäkin sain fisun, jopa kaksi! Pieniä sinttejä, mutta kaloiksi tunnistettavia :)








Kommentit

Suositut tekstit