Julmaa

En tiennyt, että Israelin entinen pääministeri Ariel Sharon elää vielä. Ei se varsinaisesti ole ihme, sillä 85-vuotias Sharon on ollut koomassa saamansa aivoverenvuodon vuoksi vuoden 2006 tammikuusta lähtien. Kahdeksan vuoden jälkeen Sharon palasi otsikoihin, kun hänen tilansa heikentyi. Ilmeisesti tila on tosi kehno, mikäli jo ennestään vahvasti alentunut tajunnan taso entisestään heikkenee.

Helsingin Sanomien uutisen yhteydessä ylilääkäri kommentoi, ettei pohjoismaissa hoitoa olisi jatkettu, vaikka kysymys olisi kuinka merkittävästä henkilöstä. Hoito ei ole mielekästä, vaan kallista ja vie voimavaroja sekä sairaalalta että perheeltä. Juttu päättyi lääkärin toteamukseen aivojen toiminnan vajavuudesta eli vegetatiivisesta tilasta: "On sellainen sanonta, onko pahempia kohtaloita kuin kuolema – tämä on".

- - -

Formulatähti Michael Schumacher joutui kuluneella viikolla lasketteluonnettomuuteen ja sai oletettavasti pysyviä vammoja aivoihinsa. Hän viettää tänään 45-vuotis syntymäpäiväänsä ja häntä on pidetty koomassa kuusi päivää. Uutisen yhteydessä kerrottiin, että kooma voi kestää muutamia päiviä, pari viikkoa tai vieläkin pidempään. Toivottavasti ei kuitenkaan – kuten Sharon – kahdeksaa vuotta.

- - -

Nämä uutiset toivat mieleen edesmenneen isäni. Hän loukkaantui reilu kahdeksan vuotta sitten ja oli ymmärtääkseni edellä mainitussa vegetatiivisessa tilassa muutamia päiviä ennen menehtymistään. Oli sitten julmaa tai ei, olen tyytyväinen niin itseni kuin isäni puolesta ettei tilaa kestänyt tuota kauempaa.




Kommentit

  1. Juu, samaa mieltä. Itse selvisin kallonpohjan murtumasta ihmeen pienillä vaurioilla. Schumin kohtalo säikäytti, ja olen kiitollinen siitä kuinka hyvin voinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kiitollinen puolestasi. Lisäksi voin sanoa, että sun sydän on kultaa <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit