Surulliset pikku-uutiset

Suomalainen ei saa hankkia asetta puolustaakseen itseään. Sen sijaan metsästys- ja harrastusammunta-aseeseen luvan saa suhteellisen helposti. Yhdysvalloissa on perustuslakiin perustuva laaja aseenkanto-oikeus. Muutama vuosi sitten arvioitiin, että USAssa oli yksityishenkilöiden omistuksessa yli 270 miljoonaa asetta. Pääsääntö on, että vain 18-vuotta täyttänyt saa ostaa tuliaseen.

Tuliaseen käyttämiseen ei Yhdysvalloissa ilmeisesti rajoituksia ole, sillä viime viikolla törmäsin surulliseen pikku-uutiseen, jonka mukaan Arizonassa 9-vuotias tyttö ampui ampumaradalla vahingossa opettajansa Uzi-konepistoolilla. Opettaja kuoli sairaalassa vammoihinsa. Pikkutytön vanhemmat kuvasivat oppituntia ja videolle tallentui kuinka tyttö ampui ensin yhden laukauksen kohti taulua ja toisen laukauksen yhteydessä menetti kohtalokkaasti aseen hallinnan.

Toinen traaginen pikku-uutinen oli tapahtunut Sveitsissä. Vanhempi oli unohtanut jättää reilun vuoden ikäisen lapsen hoitoon matkalla töihin. Työpäivän päätyttyä havahduttiin siihen, että lasta ei löytynyt hoidosta. Sen sijaan lapsi oli löytynyt kuolleena autosta.

- - -

Murhenäytelmiä kerrassaan.




Kommentit

Suositut tekstit