Eläkeläiset

Ei kahta ilman kolmatta, tajusin jossain vaiheessa juhlittuani nykyisen ja entisen kollegan (15 vuoden takaa) siirtymistä viettämään eläkepäiviä. Nykyisen työpaikan eläkeläisjuhlia vietettiin romanttisissa merkeissä.

Viime syksynä kehittämispäivän enneagrammitestin mukaan meidän ryhmästä ei romanttikoja löytynyt ja vastavetona edellä mainitulle juhlakalu halusi romanttishenkiset juhlat. Tämä tarkoitti osaltani sitä, että tein elämäni ensimmäisen youtube -soittolistan, joka sisälsi pelkkää hurmaa ja höttöä. Toisissa juhlissa tapasin entisiä työkavereita 15 vuoden takaa ja vietin muutaman hulvattoman hauskan tunnin heidän kanssaan.

- - -

Näin marraskuun lopussa mainoksen Eläkeläisten konsertista Kuopion kaupunginorkesterin kanssa ja ostin samantien liput Humpfoniaan Kulttuuritalolle. En varmaan koskaan unohda ensimmäistä kokemusta Eläkeläisistä parinkymmenen vuoden takaa Provinssirockissa. Se olikin ensimmäinen ja ainokainen kerta rokissa Seinäjoella. Se oli silkkaa vapauden hurmaa henkilölle, joka ei ollut siihen mennessä päässyt käymään juuri missään. Samana vuonna humpattiin Eläkeläisten ja rokattiin Faith No Moren tahdissa. Löysin youtubista taltioinnin samaisen vuoden Provinssista, joka päättyi sanoihin "Taitelijaelämä ei ole helppoa, kun yleisö on noin tyhmää" :D


Humpfonia, Eläkeläiset ja Kuopion kaupunginorkesteri Kulttuuritalolla.

Eläkeiän nostosta puhutaan jatkuvasti ja olen joskus hymistellyt sille, josko itse koskaan pääsen eläkkeelle. Työvuosia on joka tapauksessa jäljellä reilusti enemmän, kuin mitä olen tähän mennessä tehnyt.

Kansaneläkelaki tuli voimaan 1939. Tuolloin elinajanodote oli alle 60-vuotta. Nykypäivänä työelämästä poistutaan noin kuusikymmenvuotiaina. Eläkkeelle siirtyvillä kuusikymppisillä miehillä on elinvuosia jäljellä n. 22 ja naisilla 27.

Kommentit

Suositut tekstit