Kevättä ilmassa

Kevät on hujahtanut aimo annoksen eteenpäin. Yhden huhtikuisen yön aikana viimeisimmätkin jään rippeet katosivat asuntomme läheiseltä lahdelmalta ja parin viime päivän aikana puut ovat täyttyneet silmuista. Jäät lähtivät reippaasti viime vuotista myöhemmin.

Vene on vielä maissa, sillä vaihteisto (pakki) reistaili viime syksynä ja ennen vesille laskua se pitäisi saada kuntoon. Vian alkuperä on kuulemma epäselvä. Vian voi ehkä itse korjata tai sitten pitää viedä ammattilaiselle. Jos moottoriveneellä ei pääse, voi ottaa käyttöön lihasvoiman. Eilen soutelimme avaamaan kesäkauden Palma de Pyyhyn. Takaan, että ei ollut ensimmäinen ja viimeinen kerta tänä kesänä.

Laajasalon kirkon alttari


En kuulu kirkkoon, mutta käyn mielelläni Laajasalon kirkossa keväisin järjestettävässä veneiden vesillelaskusiunauksessa. Tällä kertaa veneilyyn liittyvistä ajatuksistaan oli kertomassa vuosia veneilijän rouvana veneilyyn osallistunut pappi. Näitä tarinoita on aina mukava kuunnella.


- - -

Jostain syystä kirkosta ja veneilystä tuli mieleeni ns. tyyneysrukous.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change; courage to change the things I can; and wisdom to know the difference.

Oletkohan sen sijaan kuullut veneilijän versiota samasta rukouksesta?



Lord, please grant me the Grace to accept the things that I cannot change, the Strength to change the things that I can change, and The Wisdom to properly weight the corpses of those I had to drown because they pissed me off.

- - -


Onhan tässä kevään mittaan tullut puuhailtua kaikenlaista pientä. En vain ole jaksanut touhuista kirjoittaa. En edes vähää. Aika paljon olen käyttänyt aikaa pihavaraston siivoukseen. Olemme työntäneet sinne piiloon keräilyerän kirpputorille menevää tavaraa. Olen pikku hiljaa raivannut varaston lattialta jalansijaa ja siirtänyt tavaroita kätevästi toiseen paikkaan. Jos vaikka saisimme siirrettyä ne myös myyntiin.

Taloyhtiön talkoisinkiin osallistuin. Tapasin naapurin, jonka kanssa en ollut aikaisemmin jutellut. Häntä ei ainakaan voi syyttää vähäisestä itsekeskeisyydestä. Lyhyen hetken aikana kuulin hänen mensan jäsenyydestään, olympialaisten pelastusoperaatiosta sekä lapsesta, joka on nyt aloittanut kesätyön erään firman pohjalta, mutta josta kuulemma tulee koko puljun päällikkö kymmenen vuoden kuluessa. Lapselleen hän oli ostanut käteisellä kolmion Kulosaaresta. Työmatkalla ollut vaimo oli kieltänyt häntä osallistumasta talkoisiin. Miksiköhän?

Kommentit

Suositut tekstit