Robbie Williams Helsingissä 19.5.2014

Robbie Williams, tuo poikamainen veitikka hurmasi minut Helsingin keikallaan 11 vuotta sitten ja hurmasi uudelleen maanantaina swing-henkisessä konsertissaan. Yleisön joukosta poimittu keikkamorsio paljastui 17-vuotiaaksi. Hän ei ollut vielä syntynytkään, kun Robbie keikkaili poikabändi Take Thatin kanssa.

Oli Robbien itseironiset välispiikit ja sutkautukset kuinka käsikirjoitettuja tai ei, nautin herran pilkkeestä silmäkulmassa ja flirtistä yleisön kanssa. Shown visuaalisessakaan puolessa ei ollut moitteen sijaa. Ensimmäisellä puoliskolla tähti tepasteli 1930-luvun yökerhossa ja jälkimmäisellä puoliskolla oltiin risteilemässä. Kokonaisuuteen mahtui sopiva sekoitus tanssia, laulua, lapsikuoro ja duetto oman isän kanssa. 

"Moni asia Williamsin olemuksessa, kuten stand-up -komiikan keinojen hallitseminen ja luonnostaan kukkopoikamainen olemus, ovat kuin luotuja swingiin ja viime vuosisadan alkupuolen suureelliseen estradiviihteeseen. 

Kun nämä elementit kohtasivat zoot-pukujen alle kätketyn brittiläisen lad-asenteen ja puheenparren sekä alkuperäisen swing-ajan konservatiivisille sukupuoliasenteille naureskelleen levyn ja kiertueen nimikappaleen gay-parodian, yhdistelmä nousi kiinnostavuudessa osiaan suuremmaksi. 

Parhaimmillaan, kuten Alicia Keysin Empire State Of Mindin Sinatran New York New Yorkiin nokkelasti yhdistäneessä medleyssä, Williams oli yksinkertaisesti fantastinen." (Helsingin Sanomat 20.5.2014)







- - -

Shine My Shoes
Puttin' On the Ritz
Ain't That a Kick in the Head
Minnie the Moocher
Swing Supreme
No One Likes a Fat Pop Star
That's Amore
Mr. Bojangles
Ignition
I Wanna Be Like You
Hign Hopes
Swings Both Ways
Soda Pop
Trouble/Hit the Road/Reet Petite/Shout
If I Only Had a Brain
Go Gentle
Do Nothin' Till You Hear From Me
Empire State of Mind/New York New York
Let Me Entertain You/Rock DJ/ Millenium/Come Undone/Old Before I Die/Candy
Angels
Sensational

Kommentit

Suositut tekstit