Cinque Terre: Patikointi Levanto - Monterosso - Vernazza

Levanto

Kolmannelle ja viimeiselle vaellusreissulle lähdimme Levantosta. Moni varmasti patikoi Levantosta lähinnä olevaan kylään Monterossoon. Näin mekin olimme päättäneet tehdä, kunhan vain ensiksi löysimme polun alun. Kyselimme apuja infopisteestä, saimme ohjeita ja kartan avuksemme.

Patikoimme täydellisessä kelissä niin kuin edellisinäkin päivinä. Muistellen aikaisempia syksyn reissuja Italiaan, olin pakannut aivan liian lämpimiä vaatteita mukaan. Pitkähihaisia paitoja tai sateenpitäviä varusteita ei todellakaan tarvinnut, kun aurinko porotti pilvettömältä taivaalta pitkin päivää. Olo, elo ja patikointi sujui varsin auvoisissa ja hikisissä merkeissä. Niin kuin arvata saattaa, maisemat oli huimaavan kauniita!


Maisemia matkan varrelta

Monterosso Al Mare

Monterosso Al Mare

Vernazza

Vernazza

Saavuttuamme Monterossoon pidimme hetken tauon rantaravintolassa. Päätimme jatkaa matkaa eteenpäin kohti ensimmäiseltä patikointipäivältä tuttua Vernazzaa. Mikäli kello olisi käynyt hiljempaa tahtia, olisimme saattaneet harkita toisen tauon jälkeen vielä kävelyä Cornigliaan. Pimeässä patikointi ei tullut kuitenkaan kysymykseen ja jalatkin alkoivat olla jo turtana päivän patikoinneista.

Muutamat Cinque Terren patikointireiteistä on maksullisia. Reitiltä Monterossosta Vernazzaan perittiin maksu. Emme olleet ostaneet mitään lippua etukäteen, mutta onneksi reitin alkutaipaleelta löytyi pieni koppi, johon maksun saattoi suorittaa. Reittiä Monterossosta Vernazzaan on mainittu yhdeksi alueen kauneimmista.

Cinque Terren alue oli erittäin kiva nähdä ja kokea - kerran. Samaan hengenvetoon voikin sitten jatkaa, että emme sinne enää tule palaamaan. Ei sillä etteikö olisi ollut kaunista ja ainutlaatuista, mutta Italiasta puheen ollen muita kauniita kohteita varmasti riittää. Tai aina voimme palata meille rakkaalle Como -järvelle.

Kommentit

Suositut tekstit