Ensilumi Helsingissä 29.11.2012

Ensilumi tuli Helsinkiin tänä vuonna Antti -myrskyn saattelemana. Eilisen päivän aikana tuli ensilumet ja tänään on tupruttanut oikein kunnolla. Myrsky on ilmatieteen laitoksen mukaan yksi voimakkaimmista itämyrskyistä, jossa keskituulet Suomenlahdella olivat aamulla noin 27 m/s ja puuskat yli 35 m/s. Maa-alueilla kovimmat puuskat ovat olleet reilut 20 metriä sekunnissa, mikä on ilmeisen harvinaista talvimyrskyille.

Aallon korkeus Suomenlahdella on ollut myös poikkeuksellisen korkeaa. Korkein yksittäinen aalto lähenteli kymmentä metriä. Sama lukema on mitattu v. 2001 marraskuussa. Lounais- ja itätuulet voivat kasvattaa näin korkeita aallokkoja, mutta tätä suuremmaksi aallokko ei juuri pysty kasvamaan Suomenlahden kapeuden vuoksi.

Ajokeli on toki ollut kehno teillä, mutta suurempiin ongelmiin joutui valitettavasti VR. Onneton matkustaja oli haastattelun mukaan matkannut Keravalta Helsinkiin lähes kolme tuntia vaihderikon vuoksi. Uskaliaasti VR:n edustaja oli aikaisemmin viikolla todennut, ettei hän usko myräkän aiheuttavan ongelmia junaliikenteeseen. "Junien ei pitäisi olla myöhässä ainakaan sääolosuhteisiin liittyvien syiden vuoksi. Liikenteen pitäisi sujua hyvin näissä olosuhteissa".

- - -

Mukavaa, että maa on valkoinen. Pitää varmaan vähän heilutella lapiota huomenna, että pääsee kodista pihalle. 

Ensilumi.



Kommentit

  1. Teilläpä sitä tuli reilusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumisade perinteisesti yllättää pääkaupunkilaiset. Reilulla määrällä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit