Django ja Yrjönkadun uimahalli

Pääsin viime viikolla katsomaan ennakkoon Quentin Tarantinon uutuuselokuvan Django Unchained. Istuin lähes kolme tuntia pitkästymättä ja pidin näkemästäni. Säpsähdin hetkittäin yllättävien väkivaltakohtausten ja nauroin hauskan dialogin äärellä. En ollut pettynyt Tarantinoon siitä, että kysymys oli "taas" kostotarinasta tai pohtinut sen enempää syytöksiä siitä, että hän toistaisi elokuvissaan itseään ja keksisi hyvin vähän mitään omaa.

- - -

Meillä on parhaillaan kylpyhuoneremontti käynnissä. Kylppärin purku alkoi pian loppuvuoden reissun jälkeen ja remontointi sen jälkeen. Tämä on tarkoittanut sitä, että käynnissä on kolmas viikko ilman peseytymismahdollisuutta. Viikolla olen päässyt käymään suihkussa suhteellisen lähellä asuvan työkaverin luona. Suihkussa käynnin yhteydessä olemme onnistuneet länkyttämään erilaiset mieltä painavat asiat ja viikon ilon hetket sekä surauttamaan koneellisen pyykkiä.



Reilu viikko sitten kävimme viikonloppuna saunomassa mieheni työkaverin luona Tuusulassa. Illan vietto jatkui aamun kukkumiseen. Itse kömmähdin nukkumaan aamuyön tunteina väsähtäessäni ja tajutessani, että peti oli meille sijattu valmiiksi. Seuraavana päivänä kävi ilmi, että mieheni oli parantanut duunikaverinsa kanssa maailmaa aamuun asti.

Olen sivusilmällä pyrkinyt seurailemaan Helsinkiin rakentuvan kulttuurisaunan valmistumista. Olen ymmärtänyt, että se ei vielä ole valmis ja ajattelin sen sijaan käydä tutustumassa Yrjönkadun uimahalliin, missä en ollut aikaisemmin käynyt. Tarkistin aukioloajat netistä, pakkasin kamani ja siirryin kotoa Yrjönkadulle vain tajutakseni, että ovella seisoskelee mies. Epäilyni heräsi ja katsoin porttikongin vieressä olevaa kylttiä. Miesten vuoro!

Uusi yritys seuraavana päivänä tuotti toivotun tuloksen. Saunoin ja polskuttelin uimahallissa kymmenien muiden naisten kanssa. Viiden euron lippua ostaessani kysyin toimintaohjeet. Huomasin tosin ensimmäistä kertaa altaassa uidessani, että kyseisellä sektorilla kaikki muut olivat vesikävelijöitä. Seuraavalla polskuttelukerralla suuntasinkin suoraan altaan toiseen laitaan muiden hitaiden kuntouimareiden joukkoon. Oli ilo huomata, että kävijöinä oli kaiken ikäisiä ja kokoisia naisia. Toisaalta sitä olin odottanutkin.

Kommentit

Suositut tekstit