Amerikan meininkiä etc.

Kehittämispäivät Aulangolla päättyivät hyvissä fiiliksissä. Keräsin kamani kokoushuoneesta ja kävelin hotellin aulaan. Näin mieheni istumassa nojatuolissa. Olimme sopineet, että hän tulee Hämeenlinnaan ja jatkamme siitä normaalista poikkeavaa reittiä mökille. Näimme sitä osaa Suomea, jossa emme normaalisti liiku lainkaan. Ohitimme Vääksyn, Sysmän, Lammin ja pysähdyimme ihailemaan Pulkkilanniemeä. Hienoja maisemia, pieniä teitä, mutta matka kesti ajallisesti tuskastuttavan pitkään. Muutamalla pysähdyksellä noin kuudessa tunnissa pääsimme Joensuuhun, josta haimme veneen ja jatkoimme kiireellä kohti kesämökkiä. Iloksemme saimme todeta, että pääsimme pian saavuttuamme mökkinaapureille saunomaan.

Pidennetyn viikonlopun aikana veneiltiin "uudella" veneellä. Voi olla, että nykyinen mökkiveneemme menee "turhan hienona" myyntiin tai sitten viimeksi hankkimamme busteri päätyy Helsinkiin tai sitten ratkaisu on jokin muu... Mene tiedä. Kävin itsekseni metsässä keräämässä yli ämpärillisen puolukkaa. Vuosien tauon jälkeen oli hämmentävää kokea kuinka nopeasti (parissa tunnissa) ämpäri täyttyi.

Huhmarisvaara.


Mökkiviikonlopun jälkeen kouluttauduin jälleen puoli päivää. Ellun kanat olivat tutkineet Y-sukupolven maailmaa, joka vaikutti varsin mielekkäältä. Ohessa oppimani kiteytetysti.

1) Valmiista prosessiin
2) Titteleistä arvoihin
3) Rahasta aikaan
4) Normeista vapauteen
5) Menestyksestä onnellisuuteen

- - -

Olemme veneilleet Helsingin edustan vesillä monia vuosia. Kertaakaan meitä ei ole pysäytetty viranomaisten toimesta Helsingin vesillä. Sen sijaan kerran vuosia sitten lähellä Sipoon Kaunissaarta olimme tarkastuksen kohteena. Taannoinen veneilyreissu tuntuikin miamivice-meiningiltä. Ensin poliisit pysäyttivät meidät Katajanokan edustalla. Jämäkkä sanallinen huomautus tuli nopeudesta. Jatkoimme matkaa kohti kotia. Ei mennyt kuin vartti edellisestä pysäytyksestä, kun rajavartiolaitos ohitti meidät ja pysäytti ensin toisen veneen. Meidät pysäytettiin heti sen perään viranomaisveneen toiselle puolelle. Mainitsin merivartijalle jo toisesta pysäytyksestä vartin sisään. Kulmat kohoten hän kysäisi, että onko todellakin näin ja päästi meidät jatkamaan matkaa kotiin tällä kertaa ilman puhallutusta. Oli siinä ihmettelemistä meille yökylään tulleilla Pohjois-Karjalan vierailla. Amerikan meininkiä!

Veneilemässä Helsingin edustalla.


Viime viikolla ennätimme myös pyörähtämään leffassa Jobs. Pari tuntinen vierähti ihan viihdyttävästi. Elokuvan nimestä "Jobs" päätellen kuvittelin näkeväni enemmänkin elämänkerrallisen elokuvan. Nyt pätkän nimi olisi voinut olla "Apple".

Viikonloppuna piipahdimme myös Habitare -messuilla, jotka olisivat ennakkopäätöksen mukaan jääneet ilman saamiamme ilmaislippuja. Olemme käyneet Habitaressa vuosia. Alkujaan tutkimme valikoimaa sauna-, kylppäri- ja keittiöremonttia silmällä pitäen. Kylpyhuoneosaston remontoimme alkuvuonna ja nyt täytyy sitten maksaa lainoja muutama vuosi ennen keittiöremonttia. Huonekalut olemme pääasiallisesti ostaneet viime vuosina nettihuutokaupoista, joten erityistä intressiä messuilla käyntiin ei siis ollut.

Antiikin, taiteen ja vintagen myyntitapahtuma Salonki sai meidät kuitenkin liikenteeseen. Emme ole juurikaan käyneet antiikkimessuilla, joten Salongissa pääsimme tutustumaan normaalisti vain messuja kiertävien myyjien tarjontaan. Hienoa tavaraa (huonekaluja, koruja, lasia, tekstiilejä etc.) olikin paljon tarjolla.

Ilmeisesti monet messujen näytteilleasettajat jakavat mielipiteemme, ettei Habitarea tarvitsisi järjestää joka vuosi. Muutama vuosi sitten tyhjää tilaa ei ollut ja väentungoksessa oli vaikea liikkua. Tänä vuonna nämä asiat olivat toisin. Ilmeisesti sekään ei ole hyvä merkki kaupankäynnin kannalta.

Kommentit

Suositut tekstit