Kesälomamuistoja, vol 3

Heräsin muutama päivä sitten, avasin television ja näin ruudun ylälaidassa vierivän tiedotteen "Nokia myydään Microsoftille". Olen nähnyt samanlaisen tekstin muutaman kerran kuvaruudun ylälaidassa viimeisen puolen vuoden aikana. Tuolloin on varoitettu Vaasassa nähdystä karhusta, joka paljastuikin koiraksi ja Laukaan Vihtavuoren räjähdysvaarasta. Tällöin teksteihin on tainnut kuitenkin liittyä myös huomion kiinnittävä ääni.

Toivottavasti kukaan ei ole välittömässä hengenvaarassa Microsoftin ostaessa Nokian mobiililiiketoiminnan. Hätää ei ollut ainakaan sijoittajilla, kun osakkeen kurssi nousi kymmeniä prosentteja.

Muutama päivä sitten oli ilmoitettu, että maikkarilta ei tule uutisia muutamaan päivään työntekijöiden ulosmarssin johdosta. Kansan ei tarvinnut olla huolissaan uutisjanossaan, sillä esimiehet ja vuokratyöntekijät hoitivat työt ja uutiset tulivat normaalisti. 

- - -

Suuren uutispäivän jälkimainingeissa - Nokian lisäksi ilmoitettiin Ruotsin nuoremman prinsessan odottavan vauvaa -  minä muistelen vielä lomaani. On tutkittu, että lomaa muisteleva minä on onnellisempi kuin lomaileva minä. Lomien suhteen muisti on valikoiva ja unohdamme helposti lomien ikävät asiat. Lomista on pelkkiä mukavia muistoja, iloa, onnea ja autuutta. Lomilla ei koskaan sada, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lomilla ei riidellä. Kuvailemme jälkikäteen niitä tunteita, joita lomilla kuuluisi tuntea.

Kyllähän ne lomapäivät ovat usein arkisempia. Joka päivään ei sisälly samppanjaa aurinkoisella terassilla, kaunista auringonlaskua, takkatulta tai romanttista kynttiläillallista.

Meidän kesälomalla satoi vettä lähes joka päivä, ainakin loman alkuvaiheessa. Onneksi sade ei ollut jatkuvaa kuin muutamana päivänä. Tuolloin hautauduimme kirjan kanssa hyvään asentoon tai lähdimme kaupunkikierrokselle Joensuuhun. Erään Kolin reissun yksittäinen rankkasadekuuro oli tosi kaunis yhdistyneenä auringonpaisteeseen.



Ruoka on tärkeä asia – lomallakin. Käytiin ulkona syömässä useampaankin kertaan. Yksi vierailu tehtiin muutaman vuoden tauon jälkeen Joensuun suosikkiravintolaamme nimeltä Kielo. Monen ruokalajin menu ei pettänyt. Loman aikana pääsimme myös vierailemaan rapujuhlille. Tarjolla oli rapuja ja rapukeittoa. Tämän lisäksi lukemattomia nyyttäriperiaatteella tuotuja vieraiden tuomia herkkuja. Veimme mukanamme kasan täytettyjä herkkusieniä. Mieheni näpräsi nyyttärieväät ja minä hoidin samaan aikaan puiden pilkkomista. Juhlat sujuivat mallikkaasti hyvässä säässä.


Valkosuklaa creme brulee

Täytetyt herkkusienet

Hyvä sää oli sen sijaan kaukana vieraillessamme muutaman vuoden tauon jälkeen Lomakeskus Huhmarilla järjestetyssä East Rock Bike Meet -tapahtumassa, jonka ohessa vietettiin myös Tattoo Festiä. En ole koskaan ollut moottoripyörän kyydissä (pl. iso skootteri) ja minulla ei ole yhtään tatuointia, joten en nyt voi lukea itseäni aivan tapahtuman ensisijaiseen kohderyhmään. Ajattelin, että kerrankin kun lähimaastossa jotain tapahtuu, niin sitä pitää kannattaa. Näin ollen ajelimme veneellä iltapäivän aikana Huhmarille. Alkuillan bändejä en ollut koskaan kuullutkaan, Francine oli peruuttanut keikan ja pääesiintyjä 69 eyes joutui päättämään festarikesäänsä kaatosateessa äänentoisto-ongelmien keskellä hieman pienemmän yleisön edessä.

Jos illan aikana huonoksi muuttunutta keliä ei lasketa tekosyyksi, en ymmärrä miksi tapahtumaan ei tullut juurikaan paikallista väkeä Pohjois-Karjalasta. Moottoripyöräillijöiden takeista saatoin sen sijaan lukea paikalle pyöräilleen porukkaa ympäri Suomea.


East Rock Bike Meet 2013

69 eyes, East Rock Bike Meet 2013


Tehtiin myös perinteisiä mökkitöitä. Saimme loman loppuvaiheessa klapikoneen lainaan useammaksi päiväksi ja mieheni sai tästä ilosta luvan kaataa yhden ison kuusen. Pilkottiin into piukkana kaikki viime vuosien pilkkomattomat pöllit. Takka- ja saunapuut olivatkin huvenneet radikaalisti viime vuosien aikana ja alkoivat käydä jo vähän vähiin. Nyt on puita poltettavaksi vähäksi aikaa. Yhden puupinon alta löytyi vuosia kadoksissa olleet mökin vara-avaimet ja toisesta pienestä puupinosta löytyneessä pesässä oli kasvanut joku pikkulintupoikue.


Kuusen kaato



Kommentit

Suositut tekstit