Hop on Hop off!

Tammikuussa 2014 patikoimme Teneriffalla ja tänä vuonna lensimme Miamiin. Lennot ostettiin muistaakseni marraskuun lopulla ja sen jälkeen pähkäiltiin, että mitäs parin viikon aikana tehtäisiin. Aikaa tarkoille tutkimuksille ja analyyseille ei ollut, sillä loppuvuosi oli armottoman työteliäs ja veti minusta ylimääräiset mehut. Ei tammikuu sen parempi hetki lomalle ollut töiden kannalta, mutta breikki tuli kyllä tarpeeseen.

Taannoin tehty kylpyhuoneremontti kilautti kukkaron pohjalle suhteellisen mukavat veronpalautukset kotitalousvähennyksen ansiosta, jolloin aloimme myös harkita yhden unelmani toteuttamista eli risteilyä Karibialla.

Saimme kontaktihenkilön nimen, joka järjestelee risteilyjä. Olikohan se niin, että ensimmäisessä sähköpostiviestissä hän totesi meidän olevan auttamattomasti liian myöhässä! Normaalit ihmiset tai normaalisti risteilyt kuulemma varataan 6-9 kuukautta ennen matkaa. Meidän matkaan aikaa oli noin kuukausi... Ei kai sitten olla normaaleja ja asioillahan on tapana järjestyä, joten matkanjärjestelijän sijaan päätimme tarttua omatoimisesti tuumasta toimeen. Yhden Amerikan ja toisen Oslon puhelun jälkeen saimme varattua risteilyn suoraan Celebrity Cruisesin sivuilta. Karkea matkasuunnitelma oli siis valmis! Seitsemän päivää Karibialla ja loppuaika jossain päin Floridaa.






Ennen risteilyä meillä oli periaatteessa yksi päivä aikaa tehdä jotain. Miamin lentoaseman läheisyydessä vietetyn yön jälkeen siirryimme taksilla Fort Lauderdaliin hengailemaan. Aivan sattumalta päädyimme vesitaksiin, jolla kuljimme periaatteessa koko päivän paikasta toiseen. Muistaakseni lippu oli noin 25 dollaria, mutta samalla lipulla sai liikkua koko päivän. Oikein hauska tapa nähdä Yhdysvaltojen venetsian kanaalimaailmaa, paikallisten julkimoiden asuinsijoja ja ökyveneitä. Lisäksi kruisailu oli hyvää harjoitusta tulevaan risteilyyn :)

Fendarin kokoinen auto

Aloitimme kahden viikon loman Fort Lauderdalesta ja sinne lomamme parin viikon jälkeen myös päättyi. Välissä risteiltiin, käytiin Key Westissä ja tavattiin kavereita Miamissa. 

Kommentit

Suositut tekstit