Valtameriristeilijän uumenissa

Enpä olisi uskonut kuinka tehokkaasti ja mietitysti vajaat kolme tuhatta matkustajaa saadaan sullottua valtameriristelijään ja sieltä pois. Ei sillä etteikö jonottamiseenkin olisi mennyt aikaa, mutta ei ollenkaan niin paljon kuin mitkä seuraukset olisivat olleet organisoimattomuudesta.

Lähtöpäivänä matkustajia pyydettiin saapumaan terminaaliin eri aikasloteissa. Niin mekin tilasimme kimppataksin viemään meitä tiettyyn aikaan Port Evergladesin terminaaliin, jossa noita valtameriristeilijöitä oli useita odottamassa malttamattomia matkustajiaan. Jo kotona Suomessa oli matkaan mukaan tulostettu matkalaukkutagit, jotka omatoimisesti niittasimme bagaaseihin. Samaan aikaan, kun me vaelsimme pikku hiljaa tarkastusten jälkeen kohti hyttiämme, matkalaukkujamme kuljetettiin ovemme taakse.

Meillä oli tosi kiva hytti ylimmässä kerroksessa ja jälkikäteen mietittynä aivan loistavalla paikalla lähellä aurinkokansia ja uima-altaita - joissa tosin emme juurikaan viettäneet aikaa. Kerran kävimme porealtaassa istuksimassa. Ei se hytti ilmainen ollut, mutta sain haluamani parvekkeen ja lisäksi meitä odotti coolerissa kuohuviinipullo. Jos joskus pääsen uudelleen vastaavan tyyppiselle risteilylle, parveke on ihan ehdoton. Siellä meni hetki jos tovikin kirjan kanssa istuessa ja merelle tuijotellen. Kaltaiselleni teki terää olla suljettuna "neljän seinän sisälle". Laivan eri tilat - aurinkokannet, kaupat, oleskelutilat ja ravintolat - oli päällisin puolin nopsaan vilkaistu. Sen jälkeen saattoikin hölmöttää kirjan kanssa paikallaan. Tämä oli oikein rentouttavaa henkilölle, joka lomalla ei oikein osaa pysyä paikoillaan. 

No mikäkö jäi päällimmäisenä mieleen laivalta? Ruoka, ruoka ja ruoka - eri muodoissaan, eri ravintoloissa, eri aikoina. Tämä siitäkin huolimatta, että käytimme vain "ilmaisia" ruokaloita. Valittavana olisi ollut myös fiinimpiä versioita ylimääräisine maksuineen, mutta meille "riitti" joko aamiainen tarjoiltuna hyttiin tai aamiainen kaiken kansan kanssa sekä neljän ruokalajin vaihtuva illallinen pöytiin tarjoiltuna. Koko päivän ajan jotain ruokaa oli tarjolla jossain.

Aamiainen hyttiin tilattuna.

Aamiainen osiin purettuna.


Pidin paljon laivastamme Celebrity Silhouettesta ja sen sisustuksesta. Minulla ei tosin juurikaan ole mitään vertailukohtaa muihin aluksiin. Vietimme neljä päivää merellä ja kolme maissa. Laivalla oli järjestetty jos jonkinlaista ohjelmaa päivittäin. 

Yksi lohdullinen asia oli huomata, että vain suomalaiset eivät riehaannu tarjoustuotteista ja revi tavaroita toisten käsistä. Olivat laivalla nimittäin kehittäneet konseptin, jossa eri päivinä tuli erilaisia tavarasettejä myyntiin (koruja, kelloja). Edellisenä päivänä sai katsoa, muttei koskea. Seuraavana päivänä normaalisti esim. 90 dollarin tavarasettiä sai vain 20 dollarilla tunnin ajan. Voi sitä kuhinan määrää pöydän ympärillä! Pidättäydyin ostamasta laivalta mitään, jos jääkaappimagneettia ja pientä pastillirasiaa ei lasketa.

Kommentit

Suositut tekstit