Krka-kansallispuisto ja Primosten

Jatkoimme Splitistä matkaa kohti Krkan kansallispuistoa. Kroatiassa kaikkiin käymiimme kansallispuistoihin oli pääsymaksu. Niin Krkaan, kuin myös seuraavina päivinä käymiimme Plitviceen ja Paklenicaan. Kukkaron nyörit avoimina siis suunnistimme edellä mainittuihin paikkoihin.




Krkassa jätimme automme parkkialueelle muutaman kilometrin päähän Skradinski Bukin vesiputousalueesta. Askel kepeänä tallustimme parin kilometrin matkan alamäkeä. Muutamaa tuntia myöhemmin askel ei ollut niin kevyt takaisin. Paluumatka oli yhtä ylämäkeä. 

Kuljetuksiakin tuolle muutamalle kilometrille olisi ollut, mutta eihän patikoijat niitä käytä :)

Kiersimme vajaan kolmen kilometrin lenkin pitkospuita. En ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Pysähtelimme ja ihmettelmimme. Näkymät olivat huimaavat. Ensimmäinen kierros meni ihastelulle. Toinen samainen kierros otettiin enemmän kuntoilun kannalta. 

Olin varsin tohkeissani Krkasta. Kokemastani häkeltyneenä kirjoitin facebookiin kuvan saattelemana: yksi kauneimmista paikoista, jossa olen koskaan käynyt. Kyllä niinkin, mutta Plitvice-järvien alue oli vielä tulossa. En osannut odottaa, että se on kokemuksena vielä huimaavampi.






Krkalta ajoimme rannikolle majoittumaan Primosten -nimiseen paikkaan. Vanha, kaunis kalastajakylä uinui vielä ilmeisesti talviunta. Kävelimme saarelle ja kysyimme majapaikkaa ensimmäisestä mahdollisesta paikasta. Ei ollut ruuhkaa. Luulen, että olimme ainoat yöpyjät kyseisessä paikassa sinä yönä. Osa huoneista oli remontin keskellä ennen sesonkiaikaa.

Suomessa oli eduskuntavaali-ilta. Pienen saaren ympäri käveltyämme istahdimme rantaravintolaan syömään ja seuraamaan netistä vaalituloksia. Toki yhteiskuntapolitiikka kiinnostaa noin ylipäätään, mutta tällä erää kiinnosti myös miten kepulle ja persuille käy. Hehän olivat antaneet ymmärtää, että Malmin lentoaseman kytkykauppa tai mikä ikinä lie, voitaisiin ottaa ehkä vielä hallitusneuvottelukysymykseksi. Nyt jään odottamaan, että pitävätkö lupaukset.

Primosten

Kommentit

Suositut tekstit