Hernesaaren lumenkaatopaikka ja sukkahousut

Pitihän sitä nyt käydä katsomassa. Ja kyllähän paikalle olisi pitänyt järjestää kisakatsomo. Emme nimittäin olleet ainokaiset, jotka olivat tulleet katsomaan tuota Helsingin uusinta nähtävyyttä. Tai olihan siinä pienimuotoinen katsomo, kun autot sai parkkiin meren ääreen vierekkäin. Istuttiin hiljaa autossa ja ihmeteltiin.

Kuorma-autoralli oli mahdoton. Kuorma-autojen välissä puikkelehti muutamia pikkuautoja ihmettelemään rallia ja sitä kuuluisaa venettä. Vene tai hinaaja, joka ajaa vain ympyrää lähes tauotta.



Tämä nähtävyys maksaa Helsingin kaupungille kuulemma 1000 euroa tunnissa. Mistä sitten on kysymys?






Alus ajaa ympyrää Hernesaaren edustalla. Tarkoitus on pitää auki meressä olevaa lumenkaatopaikkaa. Loppiaisena 2011 kuorma-autoja ajaa kaatopaikalle tasaisena virtana. Muutamien minuuttien aikana useita kymmeniä autoja käy kippaamassa lumet mereen. Parhaimmillaan kuorma-autoja on neljä rivissä.

En ole erityisen iloinen siitä, että roskasta ja saasteista lunta kipataan noin 2000 kuorman päivävauhdilla mereen. Ei minulla ole kuitenkaan vaihtoehtoista paikkaa esittää lumille. Kaikki paikat lienevät jo täynnä.

Kirjoitin marraskuussa facebookiin seuraavaa:
"Lumi. 
- Tasaisen vauhdin taulukolla sitä tulee enemmän kuin viime vuonna. 
- Tasaisen vauhdin taulukolla ja kompuroinnilla joudun sukkahousuostoksille harva se päivä."
Ennustukseni osui osittain oikeaan. Lunta on tullut kyllä tasaisesti, mutta rähmälleen lentämisiä ei ole tullut ensimmäisen kotimäessä tapahtuneen tuplakeikauksen jälkeen, jossa töistä palatessani tunaroin kauniit sukkahousuni risaksi. Materiaaliset tappiot jäivät sukkahousuihin. Lisäksi ei onneksi tullut kuin henkisiä vaurioita. Ensimmäisen kaatumisen jälkeen pälyilevä katse ympärilleni ja ajatus "eihän kukaan huomannut". Heti perään tapahtuneen toisen muksahduksen jälkeen toinen pälyilevä katse ympäristöön ja ajatus "jos joku huomasi, niin varmaan luulee mun olevan pierussa". Täytyy kyllä myöntää, että varauduin olemassa olevaan riskiin ja toivoin joulupukilta erittäin käytännöllisesti uusia sukkahousuja.

Kommentit

Suositut tekstit