Kulttuuripläjäys Kinahmon kesäteatterissa

Kinahmon kulttuuritalo.

Siitä on vuosia aikaa, kun olen viimeksi käynyt Kinahmon kesäteatterissa. Yli viisi vuotta ainakin, koska isäni oli tuolloin vielä elossa ja istuimme yhdessä penkkirivistöllä. Muistaakseni mukana oli myös ruotsin täti. 

Köpelösti meinasi tänä vuonna käydä ja jäädä koko näytäntö väliin. Ensinnäkin kysymys oli kesän viimeisestä esityksestä, toiseksi matkasimme katsomaan näytelmää veneellä ja kolmanneksi lähdön hetkillä vasemman silmän piilolinssi muljahti toiselle puolelle silmää. Tai ainakin siltä se tuntui, eikä mieheni löytänyt linssiä vaikka kuinka luupilla tihrusti. Aikani silmiä räpstyteltyäni piilari pullahti pois silmästä.

Katsoimme etukäteen kartalta missä Kinahmon teatterirannan venelaituri sijaitsee ja pyttipannut syötyämme lähdimme matkaan ei nyt ihan viime tipassa mutta lähes. "Muutama sata metriä" oli arvio siitä, mitä pitää jalkaa pistää toisen eteen ennen kuin on perillä. Meillä oli kymmenen minuuttia aikaa reippailla.

"Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin..."

Kävelimme pientä hiekkatietä eteenpäin ja eteenpäin ja aina vain eteenpäin. Tuntui siltä, että olemme kävelleet pari sataa metriä, mutta teatterista ei ollut mitään havaintoa. Tien haarautuessa kaarsimme vasemmalle ja jatkoimme matkaa. Tuli isompi tienristeys. Arviolta lähdimme vasempaan, koska kauempana pilkotti joku rakennus. Ei se ollut teatteri. Kävelimme ja kävelimme ja kävelimme. Esitys oli jo alkanut. 

Viimeksi mieheni totesi, että kävellään vielä kolme minuuttia. Olisin itse ollut valmis luovuttamaan, kun olimme esityksen alusta myöhässä jo lähes kymmenen minuuttia. Vihdoin kaarteen takana pilkotti lupaava valkoinen kyltti. Vielä hetki kävelyä ja näkyi jo parkkipaikka kymmenine autoineen. Olimme perillä :)

Istuimme penkkiin. Ympärilläni pyöri hyttysiä ja kärpäsiä. Tuli kuuma kävellessä, kun olin pukenut vähän reippaammin päälle vilakkaa venematkaa varten.

Yli kolmekymmentä vuotta toimineessa Kinahmon kesäteatterissa oli esitys "Vanhanpojan lottovoitto". Näytelmässä leskirouva Olga yritti pitää kynsin ja hampain kiinni pojastaan, kun lottohuuma ja ihastus veivät miestä maailmalle. Lottovoiton kanssa kävi köpsästi, mutta muutoin loppu hyvin kaikki hyvin.

Kinahmon kesäteatteri: Vanhanpojan lottovoitto.

Palatessa tallensimme gps:llä kävelyreittimme. Kesäloman kulttuuripläjäyksen lisäksi tuli suoritettua liikunnallinen kahden kilometrin reippailu kävelytahdin ollessa parhaimmillaan 5,6 kilometriä tunnissa.

- - -

Samalla suunnalla pyörimme muutamaa päivää aikaisemminkin, kun teimme naapureiden kanssa skootteriajelun Saunasaareen Kinahmonniemeen uimaan. Paluumatkalla poikkesimme kahville, jäätelölle ja maukkaalle kinkkupiiraalle kyläyhdistyksen pitämälle Kinahmon kesäkioskille. 

Skootteriajelulla.

Kommentit

Suositut tekstit