Rok rok

Vuoden 2011 kesäloma alkoi sairaslomalla. Koska ääni oli kadoksissa, mietin miten mahdan selvitä kunnialla aloitusviikonlopun rokkailuista. Kuuden vuoden tauon jälkeen olin menossa Ilosaarirockiin. Kyseessä festarit, jossa pyörin yli kymmenen vuotta putkeen. Pitkän putken jälkeen tulikin sitten pitkähkö tauko syystä tai toisesta. Osaltaan muutto Etelä-Suomeen vaikutti, osaltaan se että lomat eivät osuneet kohdilleen rokin kanssa.

En ole juurikaan muilla festareilla pyörinyt ja ehkä näkökulmani on kotiinpäin kallellaan, mutta Ilosaarirock on kesän hienoin festari :) Hetken aikaa pohdin, josko mökin remppapaitojen joukosta olisi sattunut löytymään rokkipaidaksi t-paita tekstillä "Ilosaarirock - 20 vuotta, eikä suotta". Ehkä yritän löytää sen festareiden 50-vuotisjuhliin.

Saimme festarimajoituksen kaverin mökiltä Pyhäselän rannalta, muutaman kilometrin etäisyydellä Joensuun keskustasta ja "tyylistä yhtään tinkimättä" menimme rokkiin ja lähdimme rokista viimeisen esiintyjän jälkeen veneellä pois. Vene oli festareiden ajan Jokiasemalla ja sieltä se löytyi sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä. Viimeisen esiintyjän Neljän Ruusun jälkeen kävimme aika ainutlaatuisella ajelulla joella. Pilvet näyttivät pimenevässä yössä synkiltä, mutta keli poutainen ja lämmin. Ajelimme Pielisjokea Ilosaareen ja lilluimme mieheni kanssa laguunissa hetkisen ennen paluumatkaa kohti majapaikkaamme.








Keski-ikäistymisen huomaa siitä, että emme edes yrittäneet salakuljettaa viinaa alueelle niin kuin joskus vuosia sitten. Anniskelualueella kaljaa kului tasaisen varmaan tahtiin. Palvelut pelasivat niin kuin aina aikaisemminkin Ilosaarirockissa. Juomia ei tarvinnut jonottaa ja siisteihin vessoihin pääsi kivuttomasti, eikä tarvinnut testata millaista jonotuskäyttäytymistä rokkiin raahautunut kansa saa aikaiseksi.

Olin katsonut ennen rokkia esiintyjälistaa ja todennut, että en tunnistanut musikantteja juuri lainkaan. Festivaalin pääesiintyjinä toimi kaksi Joensuulaista tauolta palaavaa bändiä. Ilosaarirockissa 20 vuoden keikkatauon päätti Sielun Veljet ja hieman lyhyemmän tauon Neljä Ruusua. Sielun Veljien paluukeikka oli odotettu, mutta enemmän odotin sitä että voin notkua ja chillailla kavereiden kanssa, joita nään suhteellisen harvoin.

Ilosaarirock 2011.


Ilosaarirock 2011.

Rokin jälkeinen päivä meni kivasti kaverin mökillä hissutellen. Koska väsymys hieman painoi kahden päivän rokkailujen jälkeen, päivän kruunasi kaverin vanhempien loihtima ateria itsesavustettuine kaloineen. Savustuspönttönä toimi vanha modattu uuni, jollaista mieheni alkoi heti suunnittelemaan mökille. Pitänee käydä kierrätyskeskuksessa tutkimassa asiaa. Jälkiruuaksi nautimme vielä mansikkatäytekakkua kaverin veljen kunniaksi hänen täyttäessä vuosia. Ruokailun jälkeen pääsimme vielä parin tunnin sähkömoottoriajelulle pitkin Vehkalahden rantamia.

En henkisiä, eikä fyysisiä vaurioita rokkiviikonloppuna. Ei huono loman aloitus ollenkaan.




Kommentit

Suositut tekstit