Vilee Puoti ja Bistro

Normaalisti matka kesämökille tapahtuu suorinta reittiä, vailla pidempiä pysähdyksiä. Kesäloman alkamisen kunniaksi päätimme ruokailla rauhassa, eikä ruokapaikkaa etsitty valtatien varrelta. 

Sopiva pysähdyspaikka tällä erää oli Mikkeli. Mutta mistä löytää hyvä ruokaravintola Mikkelissä? Katsoin ensin, josko Nopsa lähimatkailupalvelu tarjoaisi meille jotain vaihtoehtoja. Ja itse asiassa muita nettisivuja en lähtenyt edes selailemaan, kun päätimme mennä syömään Nopsareitillä mainittuun Vilee Puoti ja Bistroon.

Vilee Puoti ja Bistro.

Vilee Puoti ja Bistro.


Nettisivujen mukaan ravintola tarjoaa lisäaineetonta, itse valmistettua lähiruokaa. Lähes parhaaseen lounasaikaan marssimme mieheni kanssa sisään. Toisella puolella liiketilaa oli puoti, toisella bistro ja takana keskellä kassa. Minkä virheliikkeen teimmekään, kun kassajonosta huolimatta lähdimme suuntaamaan kohti pöytiä. Hieman epäröivää kulkuamme saatteli töykeähkö huuto "meillä on täällä jonoa". Olisihan se sitten pitänyt arvata, että ruuat tilattiin kassalta eikä pöydästä ja jono ei johtunut puotipuolen asiakkaiden ostoksista. Livahdimme ulos, kävimme mieheni kanssa neuvottelua jatkotoimenpiteistä ja poikkeuksellisesti päätimme jäädä hetkeksi hengailemaan kaupungille ja yrittää ravintolaan uudelleen hieman myöhemmin.



Aurinkokeitto ja pepperonata.
Pienikankaan tilan härän potkaa ja torikasviksia.

Kesämarjoja vaniljaliemessä ja Vileen jäätelöä.

Uusi yritys lounasajan loppupuolella. Marssimme sisään, jono ja asiakkaat ovat kadonneet. Seisoimme kassalla ja odottelimme ja odottelimme, että saisimme palvelua. Poissaolevan tuntuinen tarjoilija otti vihdoin tilauksemme kahdesta päivän menusta. Ehkä päivä ei ollut tarjoilun puolesta täyttä terästä tai ehkä siihen ei pyritäkään lounasaikaan, mutta ruoka oli erittäin hyvää ja kolmen ruokalajin menu hyvinkin kohtuuhintainen (20 €). 

Kommentit

Suositut tekstit