Jimmy Buffett, Margaritaville ja rautatie

US 1

Meren eläviä olisi Key Westissä ilmeisesti ollut tarjolla ruuaksi eri muodoissaan, mutta meidän matkamme kulki kaverin suosituksesta kohti Jimmy Buffettin maailmaa ja hänen ravintolaansa nimeltä Margaritaville. Mielenkiintoinen kaveri tuo Buffett. Laulaja, sanoittaja, kirjailija, liikemies ja lentäjä samassa persoonassa. Tänä päivänä vajaa 70-vuotias Buffett on lentänyt vuosikymmeniä, mutta alkuaikoina hänellä ei ollut juurikaan rahaa. Buffett asetti tavoitteen, että hän suorittaa lentolupakirjan 40 ikävuoteen mennessä. Lisääntyneen suosion myötä Buffettin oli mahdollista toteuttaa ilmailu-unelmansa. Hän suoritti yksimoottori- ja vesilentolupakirjat tavoitteensa mukaisesti. Nykyisin hän omistaa useita lentokoneita ja omaa liikelentäjän pahvit ja monimoottorikelpuutuksen.



Merenherkut jätettiin muihin ravintoloihin ja Buffettin Margaritavillessä söimme hampurilaisia ja nachoja. Tykättiin konseptista ja ruuista sen verran paljon, että palattiin paikkaan vielä seuraavanakin päivänä. Sanotaan, että Jimmy Buffettin esitys "Changes in Latitude, changes in Attitude" kertoo jotain olennaista Key Westistä. Buffettin laulu "It´s 5 o'clock somewhere" oli myös hyvin tuotteistettu.

Matkalla Key Largosta Key Westiin ylitetään 42 siltaa. Näistä kuuluisin on seitsemän mailin silta. Kuvittelin etukäteen maisemia jollain tavalla hienommiksi. Aika suuri osa matkasta taittui saarien läpi ilman, että meri oli näkyvissäkään. Ajattelimme yöpyä Key Largossa paluumatkalla Fort Lauderdaleen, mutta paikka vaikutti tylsältä ja edelleenkin majoitus olisi ollut tosi kallista - reilut sata dollaria  vaatimattoman näköisessä tienvarsimotellissa.


Vanha rautatie ja tie Key Westiin



Alunperin Key Westiin mentiin rautatietä pitkin. Florida East Coast Railway´s Key West Extension  rakennettiin ajalla 1905 - 1912. Kieltolain aikaan reitti oli suosittu matkalla Havannaan, mutta 30-luvun lamakausi ja kieltolain päättyminen laskivat matkustajamääriä. Pyörremyrsky syyskuun alussa 1935 tuhosi rataa 70 kilomentrin matkalta. Tämän jälkeen rataa ei enää korjattu. Se muutettiin maantieksi, joka avattiin 30-luvun loppupuolella. Yhdysvaltain valtatie 1 päättyy Key Westiin. Päätepiste on yksi "must -nähtävyys".

Paluumatkalla pysähdyimme joksikin aikaa Bahia Honda State Parkiin. Sieltä vanhaa tietä saattoi ihmetellä aika läheltä.


Bahia Honda State Park

Bahia Honda State Park

Muista maistaa herkkujälkkäri Key Lime Pie:a! Limettipiirakka on nimetty alueella kasvavien, normaalia pienempien ja herkullisempien limettien mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit