Avanto

Kaikki sääilmiöt saavat nykyisin etuliitteen "vuosisadan". Luulen, että tämä itsenäisyyspäivä 6.12.2010 oli vuosisadan lumisin Helsingissä. Lunta tuprutti aamusta iltaan ja kaikkinensa sitä on jo kertynyt yli puoli metriä. Iltapäivällä kävimme laittamassa jouluvalot meidän etupihan luumupuuhun. Samalla aurasimme siihen mennessä kertyneet lumet pihalta pois. Kävimme välillä kyläsillä ja tullessamme muutaman tunnin päästä takaisin kotiin, lunta oli tupruttanut taas saman verran lisää. Eikä lumen tulo lakannut siihen. Pimeyden turvin sitä vain ei enää nähnyt. Aamulla sitten voi taas kahlata ja ihmetellä... 

Sydän pamppaillen seurasin Linnan juhlien kättelyä. Kuka tallaa ja kenen laahuksen päälle? Mutta ei tallailtu laahuksen päälle harkimolaisittain, tallailtiin vain palefacettäin valkoisilla tennareilla ja frakissa. Varmat valinnat jäädä suuren yleisön mieleen.

Sitten oli tietysti sarja avonaisia kaula-aukkoja, mutta muutoin varsin konservatiivisen kaunista, jopa yksinkertaista, vailla suurempia hörhellyksiä. En ole suuri trendien seurailija noin niin kuin muotimaailman suhteen. Yksi printtimekko oli erilainen ja mielenkiintoinen, samoin oli mielenkiintoista katsoa millaisia koruja kukakin on juhlahetkeen valinnut.

Matkalla Mäntyharjulle

Itsenäisyyspäivää edeltävää viikonloppua vietimme Mäntyharjulla. Oli sellaiset "itsenäisyyspäivän etkot".  Olimme viime vuonna ensi kertaa ko. juhlissa ystäviemme kutsumana ja kekkereissä on ollut tapana arpoa seuraavan vuoden isännät. Meidän nimi arvottiin hatusta viime vuonna ja yllätys, yllätys - myös tänä vuonna. Lienee vaikea keksiä enää tekosyitä miksei pääasiallisesti lahtelaisia juhlijoita rahdattaisi junalla tai muulla kulkupelillä Helsinkiin... Ehkä näemme vuoden päästä miten liikkuvaisesta porukasta on kysymys :)

Tämän vuoden juhlia vietettiin lumen keskellä, kauniissa järvimaisemassa. Tiesimme kyllä, että olemme menossa järven rannalle, mutta jääsahaa emme älynneet ottaa mukaan. Kaikkeen nyt ei vain älyä varustautua. En ole eläissäni käynyt avannossa, enkä käynyt nyt. Seurasta löytyi minua reippaampia ja avannon tekeminen päiväsaikaan ei ollut turhaa :) Jääsahaa ei tarvittu, kun talosta löytyi kirves.


Avanto.


Kommentit

  1. Itsenäisyyspäivän etkot kuulosti oikein mukavalta. Ihanaa että halukkaiden oli mahdollista päästä avantoon! Etenkin hyvä, että löytyi kirves. Meillä on myös mökki järvellä, ja tykkäämme käydä avannossa. Meillä on jääsaha mökillä odottamassa, sillä on myös aiemmin käynyt niin, ettei se ollut mukana kun sitä tarvittiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit