iPad ja potkukelkka

Omistamme kaksi asiaa, jotka ilmiselvästi ärsyttävät ihmisiä. Kumpi sinua ärsyttää enemmän iPad vai polkukelkka? En äkkiseltään keksi näille esineille mitään yhteistä, mutta ne vain ärsyttävät. 

iPad ja potkukelkka ovat myös esineet, jotka kiinnostavat. Ne saavat tuppisuisen suomalaisen puhumaan tuntemattomalle. Tämä kiinnostus lienee hetkellistä tässä välivaiheessa, jossa taulutietokoneet eivät vielä ole kovin yleisiä.

iPad on Applen taulutietokone. Se tuli vähän aikaa sitten Suomessakin myyntiin. Ostimme iPadin  taannoiselta Italian matkalta. Emme ole erityisen kauaa olleet Mac-uskovaisia. Tämä uskonto on kyllä sellainen, johon hurahdimme kohtuullisen täysillä. iPad on ollut kätevä tiedonhankkimiskeino paikassa kuin paikassa.

Potkukelkka on pitkäjalaksinen työnnettävä kelkka, jossa normaalisti on yksi istumapaikka. Potkuri tuo muistoja lapsuudesta Itä-Suomessa. Lunta oli paljon ja pakkaslumisia teitä ei erityisesti tarvinnut hiekoittaa. Sen kun vain seisoi jalaksilla ja potki vauhtia eteenpäin. Minulla oli lapsuudessa pieni punainen potkuri.

Ostimme muutama vuosi sitten kierrätyskeskuksesta Joensuusta keskellä kesää isomman punaisen potkurin. Toimme sen Helsinkiin, vaikka talvet pääasiallisesti olivatkin olleet vähälumisia. Talvi 2009 - 2010 oli runsasluminen ja riemulla ei ollut rajoja, kun potkukelkkaa saattoi käyttää liikkumavälineenä paikasta toiseen. Liikkuminen oli myös ekologista, mistä ei tietysti koskaan ole erityistä haittaa.

Muutaman kerran oluella käydessä olemme ottaneet iPadin mukaan. Eilen tarkoituksenamme oli selvittää mistä lentoyhtiöstä saisimme ensi keväälle halvat lentoliput Eurooppaan.

Ennen kuin iPad oli tullut Suomessa myyntiin, eräs nainen lähestyi meitä ystävällisesti olutravintolassa ja alkoi kyselemään laitteesta. Hän kertoi olevansa kirjastovirkailija ja hän vaikutti aidosti oikeasti kiinnostuneelta laitteen käyttömahdollisuuksista ammatillisesti. Eilen menimme mieheni kanssa maistelemaan muutamaa jouluolutta ja eräs miespuoleinen ravintola-asiakas halusi lähestyä  meitä kommentilla "onks toi se iPad". Mieheni vastasi ihan ystävällisesti, että "kyllä on" ja sai vastauksen takaisin "niin just, joo, joo, vedä käteen".

Mieheni on käynyt useamman kerran potkurilla kaupassa. Kohtaamiset tuntemattomien ihmisten kanssa ovat olleet mukavia. Ihmiset ovat hymyilleet ja tulleet juttelemaan tämän sympaattisen potkurin ansiosta. Eilen potkuri jätettiin olutravintolan eteen parkkiin. Lähtiessämme portsari kertoi potkurin meinanneen lähteä useamman ihmisen matkaan. Ehkä muutkin haluavat treenata tasapainoaan ja koordinaatiokykyään sekä kehittää lihasmassaansa :) Kiinnostuksen perusteella potkukelkkailusta olisi ehdottomasti kasvamassa uusi trendilaji. Ja luntahan on riittämiin jo toista talvea peräjälkeen!

Kuulin eilen baarin vessaan asti kovaäänisen kysymyksen "Arvoisa ravintolaväki.  Sinä, joka olet tullut potkurilla baariin, haluaisin keskustella kanssasi." Tämä iloisessa humalassa ollut nainen kertoi olevansa suuri potkurifani. Ensin potkurit oli ostettu lapsille ja tämän jälkeen itselle. Hän halusi tarjota meille juomat. Potkurifanin kaveri ei ollut samaa mieltä potkukelkan omistajuussuhteista. Hänen kommenttinsa oli "ei se teidän potkuri ole", "tosi ala-arvoista valehdella". Niinpä. Kieltäydyimme kauniisti potkurifanin tarjoamista drinksuista ja potkimme kotiin.




Lumenpoistoshow keskellä yötä: traktori ja kuoma-autot.


Kommentit

  1. Me asutaan myös pääkaupunkiseudulla ja kun olen lapseni kanssa potkutellut, vieraat lapset ovat osoitelleet sormella: Mikä toi on? Tuntuu, oudolta, että joku ei tiedä mikä potkukelkka on.

    Nyt muuten on taas erinomainen potkuttelutalvi.

    Meillä pahimmassa iPad-koukussa on kaksivuotias...

    anu

    VastaaPoista
  2. Olipas kiva saada ihka ensimmäinen kommentti kirjoituksiini, kiitos :)
    Vaikka meillä ei lapsia olekaan, olen myös huomannut iPadin koukuttavan perheen pienempiä :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun kirjoittelette potkukelkasta! Meillä on mökillä potkukelkka, mutta haluaisin ostaa sen tänne kotiinkinn, Helsinkiin!
    Kirjoituksistanne innostuneena taidan toteuuaa toiveeni!!!!
    Ainakin varuste.netissä on niitä myytävänä!
    Sitä vaan mietin, että kuinkahan innokkaasti nykyään hiekoitetaan teitä?
    terv. Arja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit