Ravintola Katsomo

Olin koulutuksessa Helsingin keskustassa. Työskentelen normaalisti aivan muualla, joten jokainen kerta jolloin pääsen lounastamaan ydinkeskustaan on jollain tavalla erityinen. Näitä kertoja ei nimittäin ole sanottavan usein. Ruokaravintoloita on keskusta pullollaan, mutta tuttujen ravintoloiden sijaan lounaspaikat "off the beaten track" herättävät enemmän mielenkiintoa.

Tänään ystäväni vei minut Savoy-teatterin yhteydessä sijaitsevaan Ravintola Katsomoon. Ei ole aikaakaan, kun ylipäätään kävin ensimmäisen kerran Savoy-teatterissa. Tuolloin ihmettelin koomikko, imitaattori Ennio Marchetton "elävää sarjakuvaesitystä". Silmieni edessä tepastelivat vuorotellen niin Marilyn, Madonna kuin Lady Gagakin. Esitys oli ihan ok, kun sattuman kaupalla pääsin siihen ilmaiseksi. Sen sijaan olisin ollut pettynyt, mikäli olisin maksanut esityksestä normaalihinnan eli useamman kympin. Ei se niin hyvä ollut.

Pyrin kai peruskohteliaisuuteen tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka "elävät sarjakuvat" esitys ei kokonaisuudessaan ollut erityisen loistava ja Ennio ei juuri minua katsomosta varmasti erottanutkaan, tuotti esitys sen verran kuitenkin iloa, että taputtelin tasaiseen tahtiin hahmojen vaihtuessa. Sen sijaan vieressäni istunut mies taputti esityksen alussa ja lopussa. Tein omavaltaisen tulkinnan, että häntä ei esitys voinut vähempää kiinnostaa. Oli jollain tavalla kiusaannuttavaa taputtaa, kun toinen istuu flegmaattisena vieressä. Mietin, että jos minä pidän häntä idioottina, niin pitikö hän minua :/

Ennio Marilyninä.

Olen siis oppinut, että on olemassa tämä perinteikäs Savoy-ravintola, jossa en ole koskaan ruokaillut. Sitten on Savoy-teatteri ja Savoy-teatterin yhteydessä oleva Ravintola Katsomo, jossa tarjoillaan päivällä lounasta ja iltaisin erilaisia naposteluvateja seurueille. Tottuneena vähän tympeämpiin ruokapaikkoihin lounastaessa, tuli Ravintola Katsomossa miljöönsä puolesta varsin juhlava olo. Ruokana oli  kanapastaa ja Brie-juustokastiketta sekä pippuroitua porsaanfilettä ja valkosipuliperunoita. Maultaan ruoka ainakin tällä kertaa oli sitä samaa mättöä mitä useimmissa lounaspaikoissa nyt sattuu tarjolla olemaan. Ruoka ei ollut mitään spesiaalia, mutta miljöö oli.



Ravintola Katsomo
Ravintola Katsomo sisäänkäynnin puolelta.

Kommentit

Suositut tekstit