Foo Fighters Kalasatamassa 26.6.2011

Lähdimme Foo Fightersin keikalle veneellä kavereiden kanssa. Matkan varrella pysähdyimme syömään Ravintola Pyysaareen, jonka terassi kalliolla meren rannalla antoi oivan näköalanpaikan aidon oikean tosi-tv:n seuraamiseen. 

Ravintolan edustalta itään päin on veneilijöillä nopeusrajoitus. Rajoituksesta huolimatta lähes kaikki ravintolan ohittaneet veneet ajoivat kaasu pohjassa, kunnes tajusivat vastassa olevan rajavartiolaitoksen veneen. Ehkä veneilijöille ei ollut yllätys, että myös rajan veneestä tarkkaillaan nopeuksia ja juopumuksia. Yllättäen veneilijöiden kiire tasaantui kuskin huomioidessa tilanteen. Yhden suuremman veneen kuljettaja pääsi jatkamaan matkaa mahdollisesti sakkolappu seuranaan. Toisen matka jatkui rajavartiolaitoksen venettä maihin seuraillen. En keksi tapahtuneeseen muuta syytä kuin yli promillen humalan.

Keikkakatsomo aidan ulkopuolella.

Saimme veneen parkkiin Kulosaareen, josta kävelimme sillan yli Kalasatamaan. Porukkaa valui pikku hiljaa alueelle, jossa ei kai aikaisemmin isoja konsertteja ole ollut tai ainakaan minä en ole niissä käynyt. Tähän mennessä keikkapaikkoina ovat tulleet tutuiksi Länsisatama (Madonna) ja Kaisaniemi (Faith No More, Muse ja Linkin Park). Näitä maakaistaleita on viime vuosina tullut keikkakäyttöön siinä murrosvaiheessa, jossa tonttia on alettu valmistelemaan asuinrakentamista varten, mutta rakentaminen ei käytännössä ole vielä alkanut. Kaisaniemeen ei toki olla rakentamassa asuntoja, vaan alue toimii muuten vain keikkapaikkana.



Foo Fighters, Kalasatama 26.6.2011


Ennen pääesiintyjää olivat esiintyneet Michael Monroe ja von Hertzen Brothers. Saapuessamme alueelle skotlantilainen Biffy Clyro lopetteli esitystään.

Kun Nirvanan entisen rumpalin kasaama bändi täräytti ensitahdit musiikistaan tärykalvoille, kipitimme vähän lähemmäksi katsomaan. Etäisyyttä bändiin oli sen verran paljon, että lavan liikehdinnät piti seurata screeneiltä. 

Laulaja Dave Grohl totesi välispiikeissään keikan olevan Foo Fightersin ensimmäinen oma iso keikka Suomessa. Tätä aikaisemmin bändi oli esiintynyt Provinssirockissa ja yksityistilaisuudessa. Keikalle tuntui olevan kysyntää, sillä paikan päälle saapui järjestäjien mukaan jopa 28 000 ihmistä. Ja kysymyksessä oli juhannuksen jälkeinen sunnuntai! 

Ennen kuin tuhannet tyytyväiset katsojat aloittivat keikan päätyttyä tasaisen virran kohti metroasemaa, olimme saaneet todistaa upeaa keikkaa. Lähes koko keikan ajan tauotta hymyillyt rumpali iski tanakasti, kitarat mellastivat ja kansa hurrasi läpi koko keikan ensitahdeista lähtien. Dave Grohlin karisma välittyi kauemmaksikin. Kuntokin oli ilmeisesti kohdallaan hänen säntäillessä edestakaisin lavalla. Grohlin esitellessä bändin soittajia, kitaristi soitti tutunkuuloista biisiä, jonka epäilin olevan Hanoi Rocksia. En vain saanut päähäni biisiä. Lehdestä luin, että keikalla kuultiin muutama tahti biisistä Don't you ever leave me.

Kokemuksen perusteella vastaan kyllä Grohlin kysymykseen siitä, tuletko katsomaan uudelleen mikä bändi palaa Helsinkiin.





Foo Fighters Helsingin Kalasatamassa 26.6.2011

1. Bridge Burning
2. Rope
3. The Pretender
4. My Hero
5. Learn to Fly
6. White Limo
7. Arlandria
8. Breakout
9. Cold Day in the Sun
10. Long Road to Ruin
11. Stacked Actors
12. Walk
13. Monkey Wrench
14. Let It Die
15. Generator
16. Wheels
17. Times Like These
18. Young Man Blues (Mose Allison -laina)
19. All My Life
20. Skin and Bones
21. Best of You
22. Tie Your Mother Down (Queen-laina)
23. Everlong

Kommentit

Suositut tekstit