Habitare 2011 ja talkoot

Käytiin Habitaressa tässä männä viikolla. Sisustusmessukäynti oli silkkaa säästöä, kun saimme liput kaveriltamme ja pyöräilimme hakemaan liput Helsingin keskustasta.

Laukattiin läpi Messukeskuksen hallit muutamassa tunnin aikana. Sängyt, sohvat ja kaapit sivuutettiin laput silmillä. Ensimmäistä kertaa Habitaressa oli myös antiikkia. En henkilökohtaisesti pitänyt sitä huonona asiana, koska en ole vuosiin käynyt antiikkimessuilla. Antiikkihallin kohdalla pysähdyimmekin muutamaan otteeseen katselemaan erityisesti suomalaisia koruja. Törmäsimme myyjään, jonka kokoelma oli vertaansa vailla. Hänellä oli mm. kello, jonka olen aina halunnut saada. Lisäksi hopeakoruja, jotka ehdottomasti kuuluisivat meidän kokoelmaan. Omistamme korukokoelman, joka on upea. Mutta kääk, ei se olekaan paras. 

Erityisen kiinnostavaa Habitaressa oli samoilla Huussi-suunnittelukilpailun areenalla, jossa esiteltiin uusia vaihtoehtoja ulkokäymälälle. Tämä oli kiinnostavaa sikäli, että rakensimme muutama vuosi sitten mökille perinteisen yhdistelmän varastosta ja huussista eli toisen oven takana romuvarasto ja toisen oven takana hotelli helpotus. Mukavaa olisi toki, mikäli muutaman vuoden jälkeen huussi olisi toiminnassa. Mutta ei. Hieno pönttömme, joka separoi pissaa ja kakkaa, vaatii sähköä ja sähköjen vetäminen vie meikäläisiltä oman aikansa. Vessa ei siis edelleenkään ole toiminnassa. Ehkä ensi vuonna...

Habitare tarjosi mielenkiintoisia vaihtoehtoja ulkohuussille .......

Ulkohuussi Habitaressa 2011


Ulkohuussi Habitaressa 2011

Kävimme viime viikonloppuna talkoissa Nauvossa. Mieheni on kyllä ihan kätevä käsistään, mutta ei hän mikään kirvesmies ole. Olemme myös ihan työteliäitä, jos sille päälle satumme, mutta mihinkään vaativiin töihin ei ainakaan minua kannata pyytää. 

En tiennyt etukäteen mitä talkoissa tuleman pitää. Helpotus oli suuri, kun tajusin että viikonloppuduunimme oli pilkkoa sekalaista puuläjää pienemmäksi. Minä heittelin, kannoin, kasasin ja pitelin lautoja kiinni, mieheni pilkkoessa niitä moottorisahalla. Läjä pieneni silmissä ja minusta tuntui siltä etten nyt vallan hyödytönkään ollut. Ainokainen mitä harmittelin oli se, että radiolla varustetut kuulosuojaimet olivat usean sadan kilometrin päässä mökillä. Em. "luksussuojaimien" sijaan jouduin työntämään talouspaperitupot korviini.

Moottorisaha on mielenkiintoinen vempele. Ensimmäisenä moottorisahasta tulee mieleen moottorisahamurhaaja. Ei keskipäivällä sahailussa mitään hätää ole, mutta mikäli työn touhussa ennättäisi ilta pimenemään, tulisi varmaankin mietittyä josko sahaajalla olisi kuitenkin "paha mielessä" ja klapien sijaan lentäisi veri.

Moottorisahaa teroitetaan viilalla. Sellaisella tikulla, jolla hinkataan ketjun välejä ees taas. Tikun pitää olla oikean paksuinen. Vähän niin kuin sukkapuikko tai virkkuukoukku, mutta karhealla pinnalla. Mikä tahansa kepukka ei siis käy tähän käsityöläishommaan. Jos keittiöveitsenteroittajat on keksitty, niin miksi ihmeessä ei sitten moottorisahan teroittajaa? En ole ainakaan kuullut tuollaisesta laitteesta.

Moottorisaha on aina näyttänyt samanlaiselta. Eikö joku voisi suunnitella erilaisen sahan, jotta olisi vaihtoehtoja? Imuritkin ovat kehittyneet. On perinteisiä ja sitten sellaisia robottipyörylöitä, jotka omatoimisesti jylläävät pitkin lattioita. Osaavat esittelytekstin mukaan itse mennä latautumaankin ja jatkaa sen jälkeen työt loppuun. Jännittävää. Niin kuin ihminen. Aloitetaan työt ja kahvitauon aikana lataudutaan ja sen jälkeen jaksetaan tehdä työt loppuun.

- - -

Meidän olohuoneessa pomppelehti elävä sammakko. Hämmästys ja peljästys on suuri, kun näin tuon pienen otuksen. En pelkää sammakoita normaaliolosuhteissa niin kuin muita eliöitä, mutta en ole tottunut sammakoihin olohuoneen lattialla. Urhoollinen mieheni noukki sammakon lattialta käsiinsä ja päästi vapauteen terassilta. Illan pimeydessä en päässyt näkemään loikkia vapauteen.

Minulla on oma "prinssi" kotona, mutta jäin pohtimaan mitä olisi tapahtunut mikäli olisin pussanut tuota sammakkoa. Oliko se kosiomatkalla ja olisiko muuttunut pussatessa unelmieni prinssiksi? Miten se olisi eronnut nykyisestä prinssistä? Olisi hän ollut hauskempi, siistimpi, työteliäämpi, älykkäämpi, rikkaampi...... En usko.

- - -

Ajettiin kaksi kertaa viikon sisällä Varsinais-Suomeen. Toinen kerta oli syntymäpäiväjuhlaillallinen Naantalissa Ravintola Trappissa keskellä viikkoa. Oli hienoa käydä juhlimassa, vaikka ajomatka töiden jälkeen eestakaisin oli miehelleni suhteellisen raskas. Söin yhden etanan.... ja pihvin :) Olisin voinut ajaa autoakin ellen olisi ruuan kanssa kipannut viiniä.

Kommentit

Suositut tekstit