Tori Amos Helsingissä 28.9.2011

Todistettavasti tänään 30.9. 2011 oli ensimmäinen kerta, kun Suomessa lämpötila nousi yli 20 asteen syyskuun lopussa. Porvoossa oli mitattu yli 22 astetta. Jatkossa Suomeen virtaa viileämpää ilmaa. Aamu valkeaa huomenna kylmempänä, mutta poutaisena ja aurinkoisena. Eipä siinä mitään. Tähän on totuttu.

- - -

Kävimme mieheni kanssa viikolla katsomassa Tori Amoksen konserttia jäähallissa. Sain lipun synttärilahjaksi niin kuin olin toivonut. En ollut koskaan nähnyt Tori Amosta livenä ja ottaen huomioon, että olen kuunnellut hänen musiikkiaan vuosikausia, oli kohtuullista että näin hänet livenä juuri nykyisessä kotikaupungissani Helsingissä.

Elän rajamailla sen suhteen, tulenko jatkossa enää ostamaan konkreettisesti hipellettäviä levyjä. Niitä sellaisia, joita siis voi kosketella, joissa on laulujen sanoitukset cd:n sisällä pieneksi kirjaseksi taiteltuna. Olen ladannut kaiken omistamamme musiikin tietokoneelle ja kolme laatikkoa cd:ä on toimitettu kotimme ulkopuolle varmaan talteen. Periaatteessa haluaisin olla valmistautunut ostamaan jatkossa musiikin ilman noita "kuoria", mutta en ole varma olenko aivan "valmis" siihen.

Biisilista keikalla Tori Amoksen nettisivujen mukaan meni ao. mukaisesti. En voi asiasta kiistellä, kun en tunne uuden levyn Night of the Hunters tuotantoa.



Shattering Sea
Graveyard
Suede
Baker Baker
Mrs Jesus (solo)
Marianne (solo)
Girl Disappearing
Cloud On My Tongue
Star Whisperer
Running To Stand Still (Solo)
Sister Janet (solo)
Caught A Lite Sneeze
Cruel
Nautical Twilight
Snow Cherries From France
Winter
A Multitude Of Shades by the Apollon Musagete Quartett
Your Ghost
Mr Zebra (solo)
Tear in your hand (solo)
Silent all these years (solo)
Carry



Keikka oli hieno, vaikka kaipasin sitä, että olisin tuntenut kaikki biisit. Helsingin Sanomien arvostelijan mukaan "euforinen Tori Amos pimputti ja kehräsi" ja että konsertti oli yksi vuoden parhaimmista.  Oli tai ei, satun vain olemaan sen verran herkkää laatua, että useammankin biisin aikana kyynel ilmestyi silmänurkkaani ja pidin konserttia hienona kokemuksena.

Keikalla oli mukana  jousikvartetti, Torin nimittämä "fabfour", jonka säestyksellä Tori esitti useimmat biisit. Jostain kumman syystä, jälleen kerran viereeni katsomoon päätyi ihminen, joka ei tuntunut nauttivan konsertista yhtään. Hän piteli välillä korviaan ja poistui paikaltaan ennen keikan päättymistä, ties miksi. 

Kommentit

Suositut tekstit