Kesämökkikauden päätös

"Tästä on vartin kävelymatka", totesi mieheni ja lähdimme kävelemään Polvijärven Kallioniemen venesatamasta kohti kirkonkylää. Kahvimaito jäi ostamatta edellisenä päivänä ja tarkoitus on paikata tätä harvinaisen ärsyttävää jääkaapin sisältövajetta.

Vartin kävelyn jälkeen olemme edelleen keskellä peltoja ja metsiä.

Matkaan laiturilta marketin pihamaalle meni 43 minuuttia, kävelimme sisään ja ostimme maidon. Urheilusuorituksen jälkimainingeissa ajattelimme käydä korkkaamassa paikallisen baarin tämän kesän osalta nauttimalla oluet. Keskellä viikkoa kylän raitilla saattoi havaita pientä autorallia. Sitä oli hauska seurata. Tuli mieleen nimittäin nuoruusmuistot, jolloin linja-autoaseman tilavalle parkkipaikalle autot kerääntyivät puolikaareen valot loimuten. Oli omia ja isin autoja.

Autoja tuli seurattua erityisen tarkkaan senkin osalta, josko joku tuttu olisi sattunut ajamaan ohi ja olisimme voineet pummia kyydin takaisin laiturille. Reippailumatka takaisin ei juuri sinä hetkenä houkutellut. Yhden puhelinsoiton avulla saimme kuin saimmekin pummattua kyydin :)

- - -

Toisena päivänä fillaroimme vajaat kymmenen kilometriä kylille kauppaostoksille. Matka ja ostosten teko sujui kaikkinensa sutjakkaasti, kunnes kylältä poistuessamme pienessä ylämäessä mieheni pyörästä irtosi poljin. Hätä ei ollut tämännäköinen, kun saimme työkalut käyttöömme lähellä asuneilta kaverin vanhemmilta ja pääsimme jatkamaan matkaa.

- - - 

Laitettiin mökki talviteloille ja syyskukat vanhempieni haudalle. Lähdön hetkellä pieni haikeus valtasi mielen, niin kuin joka vuosi. Vaikka pidänkin neljästä vuodenajasta, pitkä pimeys on vuosi vuodelta alkanut tuntumaan ahdistavammalta ajatukselta.

Huokaus.

Loppukesän viimeiset päivät mökillä ja järvellä olivat kuitenkin kauniita ja lämpimiä. Sää suosi kaikkia kesän pidennettyjä viikonloppuja, joita mökillä vietimme.

Kesämökkikauden päätös Höytiäisellä, elokuu 2011.

- - -

Kotiinpaluun jälkeen kävin hakemassa kirjastosta kasan varaamiani Sisilia-matkaoppaita. Katsotaan löytyykö niistä jotain sisältöä lokakuun alun reissuun, jolloin pistäydymme kolmiolennolla niin Como-järven ympäristössä kuin myös Sisiliassa, tarkoituksena vuokrata auto molemmissa kohteissa.

Kommentit

Suositut tekstit