Elo- ja syysveneilyä

Ilotulituksen SM-kilpailut 2011 Rajasaaressa.

Veneilimme pitkin syksyä aina kun sopiva tilaisuus tuli - illalla, yöllä, aamulla tai päivällä ja mikä tahansa tekosyy oli sopiva syy lähteä liikenteeseen. Bensan hinta on ollut koko vuoden taivaissa ja reissut eivät tulleet halvaksi, vaikka pyörimme pääsääntöisesti vain Helsingin edustalla. Monet kysyivät mieheltäni kesän ja syksyn aikana, että paljonko veneemme syö bensaa. Vakiovastaus oli, että "kaiken sen mitä veneeseen tankataan".

Grillaus- ja saunareissut Helsingin saaristoon ovat ainutlaatuisia elämyksiä, joista en mielelläni luovu, vaikka talous olisikin kesän ja reissujen jälkimainingeissa kuralla. Vaikka pidänkin Helsingistä kokonaisuudessaan, antaa meri kaikkeen uuden ulottuvuuden ja näkökulman. Luulen, että kesän ja syksyn aikana veneilimme enemmän kuin koskaan. Eikä se harmita. Ei. Ei. Ei. En tunnusta, vaikka talous on ollut kuralla vähän väliä.


Merestä löytynyt aarre.
Grilliruokaa saaressa.
Öinen näkymä Kauppatorin suuntaan.

Syksyn edetessä pidemmälle venereissut harvenivat, vaikkakin syksy 2011 oli poikkeuksellisen lämmin. Lokakuussa ei ollut pakkasöitä Helsingissä ollenkaan, kun normaalisti yöpakkasia on keskimäärin kuutena vuorokautena. Helsinki-Vantaan mittausasemalla ylitettiin marraskuun alkupuolella lämpöennätys, kun asteita mitattiin 11.3. Edellinen ennätys - reilut yksitoista astetta - oli vuodelta 1967. Syksyn erikoisuus aiheutti sen, että eläimet elivät väärää vuodenaikaa ja kasvit jatkoivat kasvukauttaan.


Syntymäpäiväjuhlaruokailu syyskuussa 2011.

Tammisaaressa.




Veneilykautena kävimme saunomassa Helsingin edustan saarissa aikaisempaa useampaan otteeseen vähän eri seurueilla. Mieheni lanseerasi näitä reissuja muistellessa neljä kovaa ässää: Sauna, Saaristo, Seura ja Safka. Kertaalleen päädyimme lyhyelle veneilyreissulle myös Tammisaaren edustalle, kun mieheni työkaveri kävi katsomassa ja koeajamassa venettä mieheni toimiessa "asiantuntijakonsulttina". Käynti ei ollut turha, sillä "veneilypiireissämme" on nyt yksi uusi veneenomistaja. 

- - -

Se on sitten syksyn veneilyt veneilty. Mieheni nosti veneen maanantaina 21.11 ja kävi sen sanojensa mukaan "peittelemässä söpösti" seuraavana päivänä. Vielä viikonloppuna olimme ennättäneet täysipainoisesti hyödyntämään pitkälle syksyä jatkunutta veneilykautta. Meillä oli nimittäin viikonloppuvieraita kylässä. Heidän lentonsa saapui Helsinki-Vantaalle vajaa seitsemän aikaan illalla. Sitä ennen ennätin käydä työkavereiden kanssa yhdellä oluella. Muut jatkoivat pikkujouluihin ja minä jatkoin kaupan kautta kotiin. Vieraat saapuivat mieheni kyydillä, kuohari ja oluet avattiin...

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit