Sade Helsingissä 3.11.2011

Pakenin pahaa oloa nuoruudessa musiikin avulla. Toki musiikki toimii edelleenkin tunnetilojen vahvistajana tai karkoittajana. Sade Adun musiikkia en ole aktiivisesti kuunnellut vuosikausiin, mutta kun tuli mahdollisuus päästä katsomaan ladyn ensimmäistä Suomen keikkaa, tartuin siihen. Eteerinen, kuulas, kaunis laulaja ja laulut täyttivät loppuunmyydyn Areenan. Ottaen huomioon, että laululinnun ura on alkanut jo 80-luvun puolivälissä, katsojakunnan keski-ikä oli korkeampi kuin Lady Gagan keikalla.

Lavan erilaiset fiilikset vaihtuivat silmissäni vaihtuvien videoiden ja taustojen myötä. Laulajan musta vaatetus vaihtui valkoiseen pitkään mekkoon, valkoinen punaiseen, korkokengät paljaisiin varpaisiin. Keikan sykähdyttävin kokemus oli Pearls kappale, jonka Sade esitti pelkistetysti yksin lavalla. Tunteet nousivat aika ajoittain pintaan ja olenkin vaivihkaa kehitellyt erilaisia puolihuolimattomia tapoja pyyhkiä poskille vierähteleviä kyyneleitä. Onneksi kanssakatsojat keskittynevät artistiin eikä minun tihrustamiseen.

Ainokainen asia mikä suurten artistien keikoissa edelleenkin harmittaa on se, että ne päättyvät usein juuri siihen aikaan etten ennätä viimeiseen metroon. Näin kävi tälläkin kertaa, kun keikka päättyi lähempänä puolta kahtatoista. Vaihtoehtona ei ole muu kuin matkata junalla keskustaan ja yöbussilla takaisin kotiin, jolloin kotiin päästyäni kello on reippaasti yli puolen yön ja yleensä on turha kuvitella, että uni tulisi pian. Aamulla odottaakin sitten "reippaanasilmätristissä"-hetki työmaalla. 

















Soldier of Love
Your Love Is King
Skin
Kiss of Life
Love Is Found
In Another Time
Smooth Operator
Jezebel
Bring Me Home
Is It a Crime
Love Is Stronger Than Pride
All About Our Love
Paradise
Morning Bird
King of Sorrow
Sweetest Taboo
Moon And Sky
Pearls
No Ordinary Love
By Your Side

encore
Cherish the Day

Kommentit

  1. Hyviä kuvia, mutta täytyy sanoa, että lava esiintyjineen ja taustoineen ei näytä niin hienolta noin sivulta päin katsottuna/kuvattuna kuin se näytti suoraan edestä päin, kun tausta ei ole sivusta päin suoraan esiintyjien takana. Esim. tuo Pearls oli upea näky, kun taustan valtava aurinko edestä katsoen oli suoraan Saden takana. Ja mm. kappaleessa Bring Me Home (3. kuva) esiintyjät aina "kulkemassa" keskellä taustakuvan tietä.

    Hieno konsertti kyllä!

    VastaaPoista
  2. Mietinkin jossain vaiheessa, että miltähän konsertti ja taustat näyttävät suoraan edestä päin katsottuna. Ilmeisesti siis loistavalta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit