25 asiaa minusta

Noin kolme vuotta sitten facebookissa kirjoitin 25 asiaa itsestäni. En ollut ainokainen "itsensä kuvailija", koska se oli siihen aikaan tapana. Kun törmäsin näihin "totuuksiin" itsestäni muutaman vuoden jälkeen, voin todeta, että ne ovat kestäneet aika hyvin aikaa.

- - -



1. Luonnettani kuvaa se, että 25 satunnaista asiaa ei vain voi kirjoittaa spontaanisti. Sen sijaan niitä pitää mietiskellä päiväkaupalla. Haluaisin olla impulsiivisempi.

2. Pidän saunomisesta, tai ainakin saunassa istumisesta. Mikäli mahdollista, luen saunassa lehtiä. Tähän tarkoitukseen sopivat parhaiten naistenlehdet. Olen pahoillani siitä, että monien saunojen valaistus ei tue tätä harrastusta.

3. Molemmat vanhempani ovat kuolleet. Satunnaisesti kaupungilla liikkuessani seuraan salaa äitejä tyttärineen viettämässä yhteistä päivää kaupungilla shoppaillen sekä kahvilassa istuskellen ja tunnen kateuden piston sydämessäni. Kaipaan suuresti myös isäni tarinankerrontataitoja. Valitettavasti tarinointitaito ei ole periytynyt minuun.

4. Pelästyn aina kun puhelin soi yöllä. Näille puheluille on mielestäni vain kaksi vaihtoehtoa: harmittomat kännipuhelut tai todella ikävät uutiset.

5. En pidä shoppailusta normaalihinnalla. Lähes kaikki mitä olen ostanut viimeisen kymmenen vuoden aikana on ostettu joko kirpputorilta tai vähintään 50 %:n alennuksella. Veljeni sanoja lainatakseni, keräily on säännöllisten hinnoitteluvirheiden etsimistä ja niiden löytäminen tuottaa minulle suurta nautintoa - miehelleni  vielä suurempaa.

6. Vastustan kertakäyttökulutusta. En ole tässä - enkä missään muussakaan - asiassa fanaattinen. Vaikka en ole mittaillut hiilijalanjälkeäni, toivon että ekologisilla valinnoilla jätämme perinnöksi siedettävän maailman tulevillekin sukupolville. Matkailusta en kuitenkaan haluaisi täysin luopua - lentolipuista voisin kyllä maksaa nykyistä enemmän.

7. Sain ajokortin 18-vuotiaana. Poliisi pysäytti minut ensiajolla.

8. Voisi kai sanoa, että olen omistanut tai osaomistanut auton, moottoriveneen ja lentokoneen. Autolla ajan harvoin, veneellä kulkua opettelen ja lentokoneessa olen sujuvasti kyydissä.

9. Koti merkitsee minulle enemmän kuin mitä sen siisteydestä ja kunnosta voisi päätellä. Pidän lakanoiden silittämisestä, haluaisin käyttää taloyhtiön mankelia mutta en jaksa kävellä pyykkeineni viereisen talon alakertaan.

10. Olen kasvanut Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa kunnassa nimeltä Polvijärvi. Kun olin nuori, halusin paikkakunnalta pois hinnalla millä hyvänsä. Näinä päivinä palailen mielelläni kotikonnuille mökkeilemään. Kuulun siihen pieneen prosentuaaliseen vähemmistöön, joka omistaa kesämökin alle 40-vuotiaana. Sain mökin perinnöksi - niin kuin moni muukin tulee tulevaisuudessa saamaan.

11. Tapasin rakkaan kumppanini yli kymmenen vuotta sitten. Hän ei ollut tumma rokkari, eikä osannut soittaa kitaraa. Sen sijaan löysin miehen, jonka positiivisuus ja elämänilo jaksaa vieläkin hämmästyttää. Minusta tuntuu välillä myös siltä, että pystyn lukemaan hänen ajatuksiaan - oli se sitten hyvä tai ei.

12. Ystävää lainatakseni, "joskus haaveilin prinsessahäistä kirkossa, mutta vuosien saatossa into laimeni. Nyt olen tyytyväinen, että olen kihloissa ja pikatoimitus maistraatissakin olisi ihan ok." Kirkkohäitä varten tarkoituksenani ei ole liittyä takaisin kirkon jäseneksi. Ystävien häissä käyn itkemään samantien kun häämarssin ensitahdit soitetaan.

13. Kadehdin niitä, jotka ovat tehneet harrastuksestaan työn. Oletan, että he ovat elämässään tältä osin onnellisempia kuin minä. Tämän voisi kuvitella tarkoittavan sitä, että en ole työssäni onnellinen... Ehkäpä se tarkoittaa vain sitä etten ole vielä löytänyt sellaista harrastusta josta tekisin ammatin.

14. Pidän kaljasta - erityisesti belgialaistyyppisistä vehnäoluista, mutta juon/maistelen sujuvasti myös muita vaihtoehtoja.

15. Omasta mielestäni luonteeni ei juuri muutu päihtyessäni.

16. Kill Bill ykkönen teki minuun suuren vaikutuksen. Leffan jälkeen kaupungilla kävellessäni olisin voinut voimain tunnossa tuuppasta kumoon joka toisen ohikulkijan. Hillitty ja hallittu luonteeni estää minua toki näin toimimasta.

17. En pidä ihmisistä, jotka rynnivät pakkomielteisesti sisään metroon eivätkä päästä minua sieltä ulos.

18. Olen kokenut vuosisadan lumimyrskyn New Yorkissa, vuosisadan raekuuron Polvijärvellä ja osa asuntomme katosta on romahtanut nukkuessani. Nyt vain toivon, ettei taivas putoa niskaani.

19. Huutokaupoissa on tunnelmaa. Helanderin huutokaupat järjestetään kuun alussa. Saatan mennä paikan päälle vain lukemaan uutta Hesarin kuukausiliitettä ja fiilistelemään. Mikäli erehtyisin tekemään tarjouksen jostakin esineestä, sydämeni alkaa käymään ylikierroksilla jännityksestä.

20. Olemme keränneet mieheni kanssa kippoja, kuppeja, kankaita, koruja ja muuta tarpeellista tavaraa vuosikausia. Ajoittain toivon, että möisimme kaikki romut pois ja aloittasimme kaiken alusta... En edelleenkään osaa vastata kysymykseen mitä teemme kaikilla tavaroillamme.

21. En osaa lasketella ja olen muutenkin laiska urheilemaan. Jos pienenä olisin saanut päättää elämänkohtaloni, minusta olisi tullut maailman paras jäätanssija. Usean vuosikymmenen tauon jälkeen olen lähestynyt jäätä retkiluistimilla pystyssä pysymistä harjoitellen.

22. Luulen - mahdollisesti virheellisestikin, että monet kavereistamme pohtivat miksi meillä ei ole lapsia. En osaa vastata. Olen vallan ihastunut tapaamiini nokkeliin ja fiksuihin lapsiin. Samalla mietin, että miten kasvatusprosessi onkin voinut onnistua niin loistavasti. Edelleen pohdiskelu jatkuu siihen, että millainen naskali meidän mahdollisesta lapsesta kasvaisi.

23. Pidän ihmisistä, joilla on samantyyppinen huumorintaju kuin minulla.

24. Olin vannoutunut Helsingin keskustassa asuja, kunnes muutimme rivitaloon Itä-Helsinkiin. Ehkä tässä yhteydessä voisi myös mainita, että muokkaamme tiedostamatta tai tiedostaen mieheni kanssa jonkin verran toistemme mielipiteitä. Täydelliseen aivopesuun eivät minunkaan taidot valitettavasti riitä, vaikka ajoittain kuinka kovasti sitä haluaisinkin. Näyttää vahvasti siltä, että kumppanillani on myös oma tahto.

25. On vaikeaa kirjoittaa 25 satunnaista asiaa itsestään samalla pohtien miten voi olla paljastamatta liikaa itsestään. Rehellisyyden nimissä pyrkimys on paljastaa vain mahdollisesti mielenkiintoa herättäviä asioita, jotka eivät herätä - ainakaan itsessäni - suuria vastenmielisiä tunteita tyyliin "kaivan nenää aina kun pystyn". Minusta olisi mukava, jos pitämäni ihmiset tykkäsivät myös minusta. Uskottelen itselleni, että muiden kohdalla se on aivan yhdentekevää.

Kommentit

Suositut tekstit