Nickelback Helsingissä 16.9.2012

Nickelback Helsingissä 

Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä oli juttu otsikolla "maailman vihatuimmat rocktähdet". Se kertoi kriitikoiden vihaamasta ja monien rakastamasta kanadalaisesta Nickelback-yhtyeestä. Kuulun näihin bändistä tykkääjiin. Olen elänyt grungen, enkä ole päässyt siitä koskaan yli. Kuuntelen edelleen sujuvasti ja mielelläni Pearl Jamia, Soundgardenia jne. Edellä mainitussa jutussa oli myös viittaus brittiläiseen treffisivustoon, jonka kyselyn tulos oli, että yhtyeestä pitävät ihmiset ovat kaikkein vähiten haluttuja treffikumppaneita. Onneksi en ole haku päällä. 

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuneen Nickelbackin lämppärinä oli amerikkalaisesta idolikisasta julkisuuteen noussut Daughtry. Harvinaisen suuri osa yleisöä istua napotti penkeillään, kun saavuimme areenalle pian bändin aloitettua kahdeksan aikoihin. Alkoholijuomien kulutus oli varmaan normaalia vähäisempää.

Laulaja Chad Kroeger oli välispiikkien perusteella oppinut suomalaisista juomatavat ("suomalaiset juovat kaikki maan alle") ja hän oli laskenut naisvaltaisen eturivin miesvahvuudeksi kolme. Epäilen kovasti, että Suomi olisi ainokainen maa, jossa bändi on enimmäkseen naisten suosiossa. Kroeger totesi keikalla olevansa kihloissa. Jälkikäteen Iltalehti uutisoi, että laulaja oli tullut Suomeen suoraan Pariisista, jossa oli ollut viettämässä romanttisia hetkiä kihlattunsa Avril Lavignen kanssa.

- - -

Keikan turvatarkastuksessa työntekijä katsoi mieheni laukkuun ja kysyi "onko tuo iPad". Myönnellessämme hän totesi, että se pitää jättää narikkaan. Niin kuin lentokentän turvatarkastuksissa niin myös tässä tilateessa voin todeta vihaavani muuttuvia/epäselviä sääntöjä. En edelleenkään tiedä miksi laitetta ei saanut viedä katsomoon, ei siinä ole kameraa enkä todellakaan viitsisi tuhota laitetta käyttämällä sitä lyömävälineenä ärsyttävän kanssakatselijan vuoksi. Harmittaa.






Nickelback: Onnellinen fani screenillä.

This Means War
Something in Your Mouth
Never Again
Photograph
Far Away
Too Bad
Animals
Trying Not to Love You
Rockstar
Someday
Lullaby
Ehen We Stand Together
Figured You Out
How You Remind Me

Encore:
Gotta Be Somebody
Burn It to the Ground

Kommentit

  1. Hei grunge lover :) http://www.hs.fi/kulttuuri/Soundgardenilta+uusi+levy+marraskuussa/a1305599833622

    Säilyikö ipad ehjänä/tallessa narikassa? Outo sääntö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, tämäpä yllättävä mutta mieluisa uutinen :)

      Joo, ipad säilyi tallessa ja ehjänä, vaikka rehellisyyden nimissä sitä epäilinkin. Padi sijoitettiin hattuhyllylle 2,5€:n korvauksella. Sieluni silmin näen tulevaisuudessa tilanteen, jossa tabletteja on vino rivi narikassa ja sitten ihmetellään että mikä kuuluu kenellekin.

      Pitänee jättää padi kotiin seuraavalla kerralla. Harmi sinänsä, kun meillä ei ole käytössä älykännyköitä niin ollaan tarvuttaessa katsottu laitteen kautta julkisen liikenteen aikataulut.

      Poista
  2. Hei olin itse tuolla Nickelbackin keikalla, mutta kamerani unohtui kotiin, joten saisinko kopioida itselleni pari kuvaa, ihan vaan muistoksi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, toki voit kopioida muistoksi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit