Savonlinnalainen haudankaivaja

Olavinlinna.

Kävimme viikonloppuna Savonlinnassa juhlistamassa veljeni syyskuista syntymäpäivää. Ajamme normaalisti useita kertoja kesässä Helsingistä Lahden ja Mikkelin kautta kohti Pohjois-Karjalaa. Tällä kertaa lähdimme lauantaina aamupäivällä ajamaan. Ajatuksena oli kokeilla eri reittivalintaa kuin normaalisti (off the beaten track). Loppu viimeksi valintamme tarkoitti sitä, että navigaattorimme ollessa epäkunnossa, ajoimme kertaalleen hieman ohi reitin ja välillä päädyimme ajelemaan pitkin hiekkateitä jossain Sulkavan seutuvilla. Normaalisti noin neljä tuntia vievään matkaan meni tällä kertaa parin pysähdyksen taktiikalla lähemmäs kuusi tuntia...

Lauantaina kävelimme vähän kaupungilla (ihastelimme Olavinlinna, rantakaistaleen uutta kivetystä ja ohitustien pohjaa) ja sunnuntaina piipahdimme paikallisella hautausmaalla. Kuulin tarinan savonlinnalaisesta haudankaivajasta, joka harrastuksekseen on nikkaroinut paikallisille hautausmaille erikoisia tunteella tehtyjä linnunpönttöjä ilahduttamaan sekä hautausmaalla kävijöitä että lintuja. Talvisalon hautausmaalla on ilmeisesti modernimmat pöntöt ja vierailemallamme Kirkkoniemen vanhalla hautausmaalla historiallisempia malleja.

Kirkkoniemen pönttö.

Kirkkoniemen pönttö.

Vapaaehtoisen pönttöjen teon lisäksi haudankaivaja Ruuskanen pitää työstään. Paikallislehden nettiartikkelissä hän kertoo työnsä olevan mielenkiintoista, kahta samanlaista päivää ei ole. Eikä siinä vielä kaikki. Vapaa-aikanaan hän on korjannut Kirkkoniemen vanhaa hautausmaata kiertävää aitaa ilmeisesti kuuden peräkkäisen kesän ajan. Hautausmaata kiertävä aita on yli 300 metriä pitkä ja lähes valmis. "Tämän parempaa lomanviettotapaa ei ole olemassa", hän kuvailee.

Pyytettömästä työstään hän on saanut ansioutuneen savonlinnalaisen arvonimen "musta pässi" vuonna 2008. Upeaa!

Kirkkoniemen aita.

Kommentit

  1. Täytyy ihailla kaverin omistautumista työlleen. Taitaa olla oikealla alalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuripa näin. Ehkä haudankaivaja on pyyteettömyydessään onnellisempi kuin esimerksiksi Finnairin johtaja ahneine asuntokeinotteluineen. Mene tiedä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit