Reissuun ilman suuria odotuksia

Elämäni kaukolomakohteet: Intia, Bali, Filippiinit, pari kertaa Thaimaa sekä kaupunkikohteet Singapore, Hong Kong, Bangkok ja New York. Vuosi sitten helmikuussa Thaimaasta palatessamme kävimme lyhyen keskustelun seuraavan vuoden talvilomakohteesta. Yhteen ääneen totesimme mieheni kanssa, että ei enää itään. Sen jälkeen ajatuksemme lähtivätkin harhailemaan eri suuntiin. Minä pohdin Karibian risteilyä tai jotain Etelä-Amerikan kohdetta. Mieheni ajatteli Kanariansaaria.

Kuinka tylsää, ajattelin itsekseni kuullessani ehdotuksen. Näin mielessäni lihapullat, suomibaarit, karaoken ja Frederikin. Jostain muistin sopukoista kumpusi mieleen tarinat Keihäsmatkoista, jolloin suomalaiset aloittivat viinahöyryisen turismin kohteeseen. Muistelin kirpparilta aikoinaan hankkimaamme auton takaikkunaan liimattavaa mainostarraa "Keihäsmatkoilla myydään pontikkaa".

Ei mitään hätää, olihan minulla vielä vuosi aikaa vakuuttaa mieheni jonkun muun vaihtoehdon paremmuudesta.

- - -

Seisoin tammikuun puolivälissä lentoaseman turvatarkastuksessa vaelluskengät jalassa. Matkalaukkuni oli matkalla ruumaan. Se sisälsi Suomen kesään sopivia vaatteita. Vakuuttamisen matkakohteen valintaan liittyen oli tehnyt mieheni. Hän halusi osoittaa minun olevan väärässä ennakkoluuloineni.

Karibian turkoosi meri ja aallot jäivät tuleviin unelmiini. Olimme syksyllä ostaneet reittilennot Teneriffalle.

Teneriffa, Los Cristianos


En lähtenyt matkaan suurin odotuksin. Odotin, että tapaan reilu vuosi sitten saarelle muuttaneen ystäväpariskunnan. He olivat ystävällisesti luvanneet majoittaa meidät. Odotin mahdollisia patikointireissuja. 

- - -

Kun palasimme parin viikon jälkeen takaisin Suomeen, pohdin matkailun olevan pahimmillaan kuin häät. Unelmien reissuun ladataan niin isot paineet, että koko unelmamatka muuttuu painajaiseksi ja henkiseksi romahdukseksi, jos kaikki odotukset eivät täyty. Pettymyksestä huolimatta hymyillään väkisin, kun matkasta on maksettu itsensä kipeiksi. 

Ilman suuria odotuksia yllätyin todella positiivisesti! Yllätys ei ollut ehkä sellainen mitä monet aurinkomatkailijat reissultaan toivovat. Yllätys ja ihastus oli Teneriffan luonto ja patikointimaastot.

Kommentit

Suositut tekstit