Helsinki ilmakuvina (2): Suomenlinna

Hallitusneuvotteluita käydään parhaillaan. Väännöksikin keskusteluja on luonnehdittu. Sen jälkeen, kun  rökäletappion kärsinyt Keskusta ja jytkyvoiton saaneet Perussuomalaiset ilmoittivat jättäytyvänsä pois hallitusneuvotteluista, kehiin otettiin kaikki jäljelle jääneet mahdolliset puolueet vasemmistosta oikeistoon. Yllätyksellisesti neuvotteluihin päätyneet Vihreät, Vasemmistoliitto ja Kristilliset asettavat neuvotteluehtoja sitä mukaa kun kerkeävät, etteivät näyttäisi aivan idiooteilta ja pettureilta äänestäjiensä silmissä. Vihreätkin ovat joutuneet toistuvasti tilille vallanhimostaan ja periaatteettomuudestaan ollessaan mukana hallituksessa, joka päätti uusista ydinvoimaluvista TVO:lle ja Fennovoimalle kesällä 2010. 

Kirjoitin facebookiin Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen: "Ydinvoimaa ilmastonmuutoksen näkökulmasta puolustavat argumentit unohdettiin sinä samana hetkenä, kun luonnonvoimat muistuttivat, että riskejäkin on". Ydinvoimakysymys ei ole kyllä helpoimmasta päästä ratkaistava. Ymmärtääkseni Suomi on riippuvainen tuontisähköstä. En tiedä mikä tilanne on sen jälkeen, kun ydinvoima Suomessa lisääntyy. Ydinvoimapäätösten osalta lienee rauha maassa muutaman seuraavan vuoden ajan. Sen sijaan vääntöä käydään parhaillaan valtion taloudesta, työllisyydestä ja suhtautumisesta Euroopan kriisimaiden - lähinnä Portugalin - lainoittamiseen.

Ei nyt ihan hallitusneuvotteluja, mutta miehistä neuvottelua oli ilmassa viikonloppunakin. Meillä oli pari ystäväpariskuntaa yökylässä, ns. indian reunion nimittäin. Samalla kokoonpanolla olemme tavanneet tätä ennen ensimmäisen ja ainoan kerran Intian Goalla muutama vuosi sitten.

Reunion @ Suomenlinna.

Vene oli vihdoin saatu laskettua vesille ja lähdimme porukalla retkelle Suomenlinnaan. Parkkeeraus vierasvenesatamaan ja "matkanjohtaja"-mieheni lähti kävelyttämään seuruetta ympäri saarta, kunnes porukka alkoi äänekkäästi vaatia ruokaa ja juomaa. Saaren ravintoloissa oli paljon yksityistilaisuuksia ainakin tänä kyseisenä lauantaina. Ravintola Suomenlinnan Panimosta saimme hyvää ruokaa ja juomaa sekä mukavalta tarjoilijamieheltä erittäin hyvää palvelua. Saimme vatsamme ravittua juuri parahiksi ennen kuin ravintolan keittiö sulkeutui. 


Suomenlinna ja  Thinglink -tagit

Suomenlinna: Kustaanmiekka.

Niin siitä miehisestä neuvottelusta... Syystä tai toisesta tuli miesten välille jotain näkemyseroja yön myöhäisinä tunteina. "Tunteita ja tuoksuja" voisi luonnehtia näin jälkikäteen. Tunteiden osalta neuvottelut saatiin päätökseen saunan lauteilla. Tuoksuja tuli, kun porukan pari viimeistä kukkujaa lämmittivät terassillamme grilliä lopun porukasta ollessa jo nukkumassa. Pientä haastetta tehtävään aiheutti grillihiilien sytyttäminen ilman sytytysnestettä. Mutta, kukapa nyt ei olisi sytyttänyt hiiligrilliä viinalla? ........ ? :/ Vanhaa sanontaa mukaillen, "nälkä keinot keksii". Uusi gourmet-ruoka ilmeisesti nuo liekitetyt makkarat...

Kommentit

Suositut tekstit