Kahvila Meridian



"Täällä on ihan törkeen hyvä hintalaatusuhde" kuiskaa mieheni minulle istuessamme kahvila Meridianin terassilla ja lusikoidessamme lautaselta kermaista lohikeittoa (à 4,90 €). Jälkiruuaksi söimme vielä tuoretta pannaria hillolla ja kermavaahdolla (à 2 €).  Ei paha satsi ruokaa vajaalla kymmenellä eurolla merellisessä fiiliksessä. Paikka ja rakennus eivät ole maailman kauneimmat, mutta Helsingissä ei nyt kuitenkaan ole ylitarjontaa kohtuuhintaisista paikoista, joihin pääsisi veneellä.

Meridianin kermainen lohikeitto.

Meridianin pannari.

Kahvila Meridian.


Tämä oli ensivisiitti kahvilassa, veikkaan vahvasti ettei viimeinen. Lohikeittoa on tarjolla joka päivä. Lisäksi tänään olisi saanut
- Laivurin special (2 jauhelihapihviä, grillimakkaraa ja kermaperunoita) 5,90 €
- Broileri-fetasalaatti 5,90 €
- Grillimakkaraa ja talon perunasalaatti 5,90 €
Sekä lisäksi makeita ja suolaisia leivonnaisia.

Kahvila Meridian löytyy Itä-Helsingistä Vartiokylän lahdelta. Sinne pääsee vesitse ja maitse. Vierasveneilijöille oli ainakin kaksi venepaikkaa. Oheisesta kartasta näkyy tämänpäiväinen reittimme Hietalahdesta Vartiokylänlahden pohjukkaan.


Meidät tuntevat tietävät mitä teimme aamupäivällä Hietalahdessa. Kevät alkaa olla jo sen verran pitkällä, että teimme vuoden ensimmäisen reissun Hietsun kirppikselle. Olemme sen verran aamu-unisia, että kukonlaulun aikaan emme koskaan ole löytöjä tekemässä. Käymme hieman myöhemmin rääppimässä sen, mitä "ammattilaisilta" on jäänyt. Keräilytavaran lisäksi ostamme paljon myös käyttötavaraa. Tällä erää löysimme huokeasti avaamattomat purkit koulutaulumaalia ja tummaa saunavahaa. Mietinnässä on ollut, että maalaisin nykyisen saunamme tummaksi. Tietäisimme sitten remonttia tehdessä, että tuntuuko tumma sauna hyvältä vai ei. 

Liekö stereotyyppinen kommentti, mutta aina kun mieheni ostaa työkaluja naismyyjältä, niitä saa "törkeän" halvalla. Nyt hän osti kolme Snap-on kiintolenkkiä kahdella eurolla. Ovh olisi saattanut olla jotakuinkin kolmekymppiä, hän kertoi.

Kommentit

Suositut tekstit