Pariskunnan sisustusunelmia

Pariskunnalla oli selvät sävelet heidän muuttaessaan reilut neljä vuotta sitten nykyiseen asuntoonsa. Kodissa vallitseekin viimeistelty henki. Koti on ennen kaikkea asukkaidensa näköinen kokonaisuus. Edelliset asukkaat eivät olleet tehneet mitään muutoksia 1970-luvun lopulla valmistuneeseen asuntoon. Nykyiset omistajat näkivät sen mahdollisuutena jatkaa samalla linjalla eli mitään remontteja ei asuntoon ole tehty.

Keittiön pöydälle on kätevä jättää tavarat.

Edellisestä asunnosta tuotiin kaikki. Mikään kalusteista ei mennyt vaihtoon vaan omaisuus muutettiin kokonaisuudessaan sellaisenaan, vaikka pariskunnalla olisi ollut edellisen asunnon myyntiprosessin aikana useampi kuukausi siivota kaappeja ja luopua ylimääräisestä tavarasta. Remontissa ei tyydytty pelkkään pintasipaisuun vaan kaikki remontit päätettiin jättää tekemättä.

Huomio erityisesti lähes onnistuneesti piilotettuun Panthella-valaisimeen.

Kontrastivärejä on sisutuksessa käytetty villisti. Asunnon ainoa olohuone - arkiolohuone - on yhdistetty näppärästi keittiöön. Yhtenäiseen värimaailmaan tilojen välillä ei ole pyritykään. Alunperin valkoinen sohva on harmaantunut mukavasti, kangas on kulunut osittain ja sohvan päädyistä jännästi puhki.

Yleensä monissa perheissä ongelmallinen vaatesäilytys on ratkaistu säilyttämällä vaatteita tuolien selkänojilla, pöydillä tai lattialla. Kaksikon harrastukset näkyvät kaikkialla. Portaikossa seinään nojaa mela, veneilykassit sijoittuvat huolettomasti pitkin asunnon lattioita ja asukkaiden olutharrastus näkyy kodissa tyhjinä tölkkeinä. Eteishallissa säilytetään niin laukut kuin päällysvaatteet. Ne laukut ja vaatteet, jotka eivät ole mahtuneet esille, on jouduttu laittamaan piiloon kaappeihin.

Sauna ja pesuhuone ovat alkuperäiskunnossaan. Erityisen tyytyväinen rouva on ainutlaatuiseen ja yksilölliseen marmorijäljiteltyyn vessakoppiin. Rouva pitää rentouttavana kylpyhuoneen hauskoja keltaisia kaakeleita, jotka yhdistyvät raikkaasti punaiseen muovimattoon. Pintojen valinnassa on haluttu pitäytyä halvoissa materiaaleissa. Asukkaat eivät koskaan ole välittäneet helppohoitoisuudesta tai käytännöllisyydestä.

Uniikki vessakoppi.

Kahden aikuisen talon kirjahyllyn kaikilla esineillä on tarina. Omistajat eivät vain satu niitä muistamaan. Kirjahyllyn esineistö on aseteltu harkituksi kokonaisuudeksi, jolloin mikään ei ole sinne päin. Kauniin kokonaisilmeen ohella huomio on kohdistettu pienesineistöön ja yksityiskohtiin. Kaikki tuntuu olevan juuri kohdillaan.

Kirjahyllyn hillitty ja hallittu kokonaisuus.

Pariskunta arvioi esteettömyyden olevan trendi, johon ei tarvitse tarttua. Erityisen esteellistä on liikkua menevän miehen omassa pikku puuhahuoneessa, josta jalansijaa on lähes mahdotonta löytää.

Miehen oma puuhanurkkaus.
Kaksikko on pyrkinyt välttämään tavaroiden pikkutarkkaa sijoittelua ja yltiömäistä yhteensovittamista. Omistajiensa mielestä kämpässä on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään tarpeetonta. Asunto on täynnä tehokkaita säilytysjärjestelmiä. Erityisesti pöytien alle on aseteltu runsaasti erilaisia tavaroita.

Kätevä säilytysratkaisu pöydän alla.

Tuntemattomaksi jääneen valmistajan keittiön kalusteet ovat alkuperäiset ja valmistettu lastulevystä. Keittiön koneita ei ole integroitu. Kaapin ovet ovat vekkulit, koska niitä on usein vaikea sulkea. Kaapit aukeavat kätevästi kahvasta vetämällä.

Lastulevyovet.

Kattiloita voi kasata kätevästi päällekäin ja kaapeissa sisäkkäin.

Kodissa on runsaasti efektejä. Kaikkialla. Tästä johtuen asunto huokuu kodikasta tyyliä. Esineet on ostettu harkitusti ja lähes jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Imuri lojuu usein olohuoneen lattialla, koska se ei mahdu muualle. Huolimatta siitä, että parivaljakon asunnossa on neljä huonetta ja keittiö, tilaa vieraille ei juuri ole.

Kommentit

  1. Ihanaa! Meillä noudatetaan tätä samaa linjaa tavaroiden säilytyksessä. Erityisesti makuuhuoneessa voi kätevästi säilyttää seinävierillä ja pöytien alla kaikennäköistä tavaraa kasseihin ja kasoihin pinottuna. Tällöin esim. tärkeät paperit voi näppärästi löytää siitä alimmasta paperikassista, johon on alakerran ruokapöydältä sullottu joku "selvitettävä, tärkeiden papereiden" pino.

    VastaaPoista
  2. Jälleen herätti hilpeyttä tämä juttu! Ei meilläkään olla opittu tavaraa vähentämään.. tai no, vanhempieni luona on edelleen iso kasa tavaraa siitä, kun "stailattiin" kämppää myyntikuntoon. Ja niitä ei ole takaisin tuotu vieläkään, vaikka kämppää ei myytykään... Ja "pinoja" on silti edelleen... Ei onnistu järjestyksen pito vesimiehiltä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit