Sami Kontio Challenge 13.8.2011

Kävimme katsomassa kavereiden kanssa Sami Kontio Challenge -taitolentonäytöstä Malmin lentoasemalla. Kontion lisäksi lentämässä oli muutama ulkomaalainen taitolentäjä mm. hollantilainen Frank Versteegh. Hänen kanssaan mieheni keskusteli hetkisen aikaa mm. GoPro -kameroista huomattuaan yhden kameran kiinnikkeen hänen taitolentokoneessa. Taitolentäjä kertoi luopuneensa GoPron myötä kaikista muista kameroista ja omistavansa viisi em. kameraa.

Olen käynyt lentonäytöksessä vuosia sitten Joensuussa, joten kokemus pitkän tauon jälkeen tuntui hienolta. Showssa nähtiin niin vapaata taitolentoa musiikin tahtiin kuin myös nopeuskisaa ilmalla täytettyjen pyloneiden välistä ja sivuitse. Väkeä Malmin lentoasemalle olisi mahtunut paljon enemmän. Alustavan arvion mukaan paikalle oli tullut n. 3000 henkilöä. Toivottavasti tämä kerta ei jää viimeiseksi ja markkinointi onnistuu paremmin seuraavalla kerralla. Lippujen hinnat (20€ portilla) olivat valitettavan kovat.

Sami Kontio Challenge 2011.

Sami Kontio Challenge 2011.

Sami Kontio Challenge 2011.

Sami Kontio ei pelkästään lennä, vaan hän on myös ollut innovoimassa ja testaamassa yhdessä Valdemar Hirvelän kanssa ensimmäistä g-voimien mittaustoimintoa sisältävää kelloa, jonka De Motu on valmistanut. Kellot valmistetaan ja jokainen testataan Helsinki-Malmin lentoasemalla.

Kommentit

Suositut tekstit