Pohjois-Italian järvet

Matkaopas kertoo, että kaikki ovat kateellisia, jos kerrot olevasi menossa Italiaan. Tämä auringon, Camparin ja la dolce vitan maa on kuulemma kaikkien listojen kärjessä. Niin varmaan - epäilen - heti Thaimaan, Australian, Malesian, Uuden Seelannin, Indonesian, Brasilian, Japanin, Meksikon.... jne..... jälkeen. Ehkä oppaassa viitattiin pelkästään matkailuun Euroopassa? 

Ensimmäinen vierailuni Italian maaperälle oli aikanaan Milano. Milano - tuo huippumuodin mekka. Minulle tärkeintä reissussa oli se, että olimme sopineet ranskalaisen ystäväpariskunnan kanssa treffit ko. paikkakunnalle. Me matkasimme Italiaan Helsingistä ja he tulivat Pariisista. Muistan kyllä taksimittarin kiivaan raksutuksen matkalla lentoasemalta hotellille, Duomon ja kivan kuppilan majapaikkamme lähellä, jossa tuoleja oli astettu seinille.

Toisen Italian matkan kohde oli Rooma. Menimme sinne vajaaksi viikoksi suorittamani taidehistorian kurssin jälkeen. Mikä virhe, voin näin jälkikäteen todeta. Tokihan nyt maailman taiteen historian opintojen jälkeen piti kahlata kaikki museot ja mausoleumit! En eläissäni muista olleeni niin väsynyt ja kyllästynyt kaiken maailman patsaisiin ja pysteihin lomamatkan jälkeen. 

Matkaopas kertoo myös, että jos sanot olevasi menossa Pohjois-Italian järville ja Milanoon, sinusta tulee heti sofistikoitunut matkailija. Sellainen tietysti haluan olla, sofistikoitunut :) Pohjois-Italian suurimmat järvet ovat Garda, Maggiore ja Como. Tuleva matkakohteemme on näistä viimeksi mainittu eli Como -järvi. En vielä tiedä pääsemmekö tutustumaan muihin järviin ja järviä ympäröiviin kaupunkeihin.

Usein ennen ulkomaanmatkaa lainaan kirjastosta kohdetta kuvaavan matkaoppaan tai pari. Niin tein nytkin, jotta voisin saada jonkinasteisen yleiskuvan siitä, mihin olen menossa. Tarkkoja matkasuunnitelmia en tee, koska eivät ne kuitenkaan toteutuisi. Como -järvi ympäristöineen näyttää, miten sen nyt sanoisi, matkakohteelta jossa...

a) on helvetin tylsää, koska siellä ei ole mitään tekemistä
b) on helvetin kivaa, koska siellä ei ole mitään tekemistä

Kommentit

Suositut tekstit