Tremezzo

Mieheni lentotouhujen päätyttyä pakkasimme tavaramme autoon ja siirryimme kolmen yön yöpymisen jälkeen lentokerhon tiloista matkan päälle. Hetken aikaa asiaa pohdittuamme päätimme lähteä ajamaan kohti Tremezzoa.

1900-luvun alkupuolella Bellagiosta kotoisin ollut Enea Gandola niminen mies reissasi vaimonsa Orsolinan kanssa Euroopassa ennen paluutaan Italian Como-järvelle. He halusivat luoda jotain sellaista, mikä voisi edustaa tyyliä ja eleganssia. He päättivät rakentaa laadukkaan hotellin sen aikaisille mm. englantilaisille, saksalaisille, ranskalaisille ja  itävaltalaisille rikkaille turisteille sekä Venäjän tsaareille. Heidän kerrotaan valinneen hotellin paikan kuuluisan Villa Charlotan vierestä sen ainutlaatuisen sijaintinsa vuoksi. Näkymä kohti järven "taitekohtaa" ja Bellagiota on yksi Comon kauneimmista.

Grand Hotel Tremezzo 1900-luvun alkupuolella.
Kuva paikallisesta lehdestä.

Grand Hotel Tremezzo 2010-luvun alkupuolella.

Grand Hotel Tremezzo otettiin käyttöön heinäkuussa 1910 ja sen loistokausi kesti aina ensimmäisen maailmansodan alkuun asti. Sodan aikana hotelli toimi armeijan sairaalana. Hotelli ei sulkenut oviaan, vaikka toisen maailmansodan aikana kansainvälinen turismi romahti. Nykyisin sata vuotta myöhemmin hotelli on yksi Como-järven vanhimmista loistohotelleista sisältäen mm. järvessä kelluvan uima-altaan.

Terassibaarin hulppeat näkymät.

Emme me tässä hotellissa yöpyneet... Sen sijaan lähistöltä löysimme toisen vallan viehättävän majapaikan (Hotel Villa Mirabella). Alunperin yritimme yöpymään aivan toiseen paikkaan. Se oli täynnä, mutta ystävällinen mies otti puhelimen kauniiseen käteensä ja varasi meille huoneen tästä paikasta. Sesonkiajan ulkopuolella kohtuullisella lisähinnalla saimme toisen kerroksen huoneen järvinäköalalla ja omalla parvekkeella.

Ei paha. Tänne palaisin mielelläni uudelleen :)


Hotel Villa Mirabella

Hotel Villa Mirabella

Cernobbion pubista olimme ostaneet mukaamme muutaman maisteluoluen. Siirsimme pari penkkiä parvekkeelle ja istuimme pimeässä illassa ja Bellagion valojen loistaessa pitkälle yöhön. Keskustelujen avulla paransimme maailmaa. Ilta oli ihana.




Kommentit

Suositut tekstit