Bellagio


Bellagio

Bellagio oli todella kaunis ja romantiikan nälkäisille oiva paikka viettää lomaa. Bellagio oli myös todella pieni paikka, jonka vuoksi muutamat kapeat pienet kujat oli nopeasti kävelty läpi ja keskeisimmäksi tehtäväksi jäi syöminen, juominen sekä järven tuijottelu.

Bellagion kapeat kujat

Bellagiossa oli varsin paljon turisteja ja erityisesti jenkkienglantia kuuli paljon, jonkin verran myös venäjää. Bellagiosta puuttuivat kaikki kansainvälisesti tunnetut ketjut. Vastaan ei tullut minkään valtakunnan hampurilaispaikkaa, hardrockcafeta tai starbucksia. Sen sijaan paikallisista kahviloista sai panineja, foccacioita, croissantteja ja muita täytettyjä patonkeja. Ei huono, lainatakseni valtakunnan tanssituomari Uotista.

Bellagio, Villa Meltzi etualalla
Bellagiossa oli ainakin yksi suuri huvilapuisto, Villa Meltzin puutarha. Emme menneet siihen tutustumaan, kun saimme tietää, että kierros oli maksullinen, kesti mielestämme aivan liian kauan, ryhmästä ei olisi saanut poiketa omille teilleen ja puistossa ei olisi ollut yleistä vessaa eikä oletettavasti siis mitään ravintolapalveluja.

Hotel du Lac
Bellagiosta voi hyvinkin saada hotellihuoneen, jossa on järvinäköala ikkunasta. Parveke tai terassi järven suuntaan onkin sitten haasteellisempi tehtävä. Suomalaisen rakentamisen nykymallin mukaisia isoja kymmenien neliöiden terasseja ei todellakaan ole
tarjolla, vaan parvekkeet ovat  niin pieniä, että niihin hädin tuskin mahtuu yksi pieni tuoli. Pieni ranskalainen parvekekin hotellihuoneessa olisi ollut jo tosi luksusta.

Hotellien hinnat muuttuvat hieman sesongin mukaan. Hotel du Lacin esitteen mukaan sesonkiaika oli 1.5. - 14.10. Merkittävästä alennuksesta sesongin ulkopuolisissa hinnoissa ei voida puhua, sillä hotellihuoneen hinnan erotus oli periaatteessa 10-20€ ja hinnat joka tapauksessa reilusti yli 100€ kahden hengen huoneesta. Majoittuminen alueella oli siis kallista, ainakin rantarivistössä. Joitakin mainoksia näimme myös vuokrattavien asuntojen suhteen, mutta oletan näiden olevat mahdollista vain pidemmille vuokrausajoille.

Kun kysyimme ennen Bellagioon tuloa lentokerhon työntekijältä, josko hän tietäisi kohtuuhintaista hotellia, hän vain hymyili ja naureskeli meille. "Kohtuuhintaista" hän kysyi ja kohotti kulmakarvojaan. Edelleen hymyillen hän kysyi, että mikä meidän mielestämme on kohtuuhintaista.  Totesi, että jos Como on kallis, niin Bellagio on niin paljon kalliimpi!

Pohjois-Italian järvet tuntuvat olevan merkittävä hääpaikka niin paikallisille kuin ulkomaalaisille. Eräässä ruokapaikassa Bellagiossa nuori nainen kysyi suomeksi vahvalla jenkkiaksentilla "oletteko tulleet Suomesta?". Hänen turkulainen miehensä saapui hetken kuluttua paikalle ja kertoi heidän asuvan New Yorkissa ja saapuneen vaimon italialaisen työkaverin häihin läheiseen rantahotelliin. Kun kävimme seuraavana päivänä tutustumassa kyseiseen hotelliin, niin huomasimme ettei ollut kysymyksessä mikä tahansa hotelli. Grand Hotel Villa Serbelloni, ainokainen viiden tähden hotelli Bellagiossa kestitsi lomaviikonloppunamme niin italialaisia kuin jenkkihäävieraita. Hotellin ravintolalla oli myös yksi michelin tähti, opin jälkikäteen. Matkustaessamme olemme usein vierailleet vähän fiinimissäkin paikoissa periaatteella "kaljan hinta on aika standardi kaikissa paikoissa". Standardi on sillä tavalla liukuva käsite, että pieni kalja maksoi hotellin terassilla yhdeksän euroa. Ei otettu toisia oluita.

Häävieraille järjestetty yksityisristeily Comojärvellä

Osa häävieraista lähti pienellä yksityisveneellä risteilylle hääpäivän aattona. Yhdeksän euron kylkiäisinä tuli sipsejä ja oliiveja. Yksi oliivi meinasi mennä väärään kurkkuun kuunnellessani takanani seisseiden nuorten naisten imeliä tervehdyksiä toisilleen "Oooooooh, what a lovely hair you have, did you do it yourself? - i love it!; Ooooooooooh, what a lovely dress you have - i love it!; Ooooooooooooh, what a lovely view - i love it!"








Mikäli haluat merkkishoppailla, matkusta Milanoon. Näyteikkunoiden perusteella Comolta ja Bellagiosta saa kyllä ihan kauniita vaatteita, mutta varsinaisia merkkiliikkeitä ei ole. Itse en ostanut mitään. En tainnut edes käydä yhdessäkään vaateliikkeessä.



    Kommentit

    Suositut tekstit