Bergamosta Comolle


Bergamon lentokenttä oli pieni ja kompakti. Ajattelimme hetkisen vuokrata auton viikoksi. Fiat 500:n olisi mainoksen mukaan saanut 200 eurolla. Vakuutus olisi tuplannut hinnan 400 euroon, joten päätimme "budjettimatkalaisina" käyttää julkisia kulkuvälineitä. Kentältä Bergamon keskustaan pääsi 1.80 €:lla/hlö ja Bergamosta junamatka Comolle kustansi 5.10€/hlö. Jos olisimme olleet matkalla Milanoon, bussikuljetuksen hinta olisi ollut vajaat yhdeksän euroa.

Bergamon juna-asema.


Ainokainen maisemapaikka matkalla Bergamosta Monzaan.


Junamatkalla oli vaihto Monzassa. Aluksi näytti siltä, että vaihtoaika on viisi minuuttia. Ei tullut ensimmäinen juna, eikä toinen. Kaikki kuulutukset olivat italiaksi ja luonnollisesti emme kielitaidottomina niistä ymmärtäneet mitään. Jossain vaiheessa menin kysymään virkapukuiselta työntekijältä, että mistä on kysymys. Hän käänsi päätään, katsoi kaveriaan, eikä sanonut mitään. Kolmas henkilö selitti englanniksi, että ”joo, myöhässä on juna... ei tietoa milloin saapuu seuraava”. Aseman taululta kävimme vuorotellen seurailemassa kuinka paljon delaytä on ilmestynyt. Kahden tunnin seisoskelun jälkeen tuli vihdoin juna, jolla pääsimme määränpäähän Como -järvelle. Olimme missanneet suunnitellun majoituksen ja lähdimme etsimään hotellia. Emme ottaneet ensimmäistä matkan varrelle sattunutta majoituspaikkaa, eikä toista, mutta kolmannesta (Hotelli Plinius) menimme kysymään hintaa (n. 100€) ja päädyimme sinne. Kysymyksessä ihan perushotelli, keskeisellä sijainnilla, mutta ei järven rannalla.

Pitkän odotuksen jälkeen.......... Chiasso.

Comon keskustassa syömässä ja nettiyhteyden ääressä...

Vietähtävän pittoreskissa pikkukaupungissa kävimme vielä iltakävelyllä ja syömässä ennen meille kovin aikaista lomaherätystä seitsemältä. Olimme juuri edellisenä iltana pohtineet, että suomalaisiin ei välttämättä tällä matkalla kovinkaan useasti törmää. Aamupalalla meitä oli samaan aikaan neljä henkilöä. Me Helsingistä ja äiti tyttärineen Rovaniemeltä. Poikkeuksellisesti olin sosiaalinen ja avasin keskustelun. Perheen naiset olivat tulleet Italiaan häihin lähelle Monzaa ja kiertelivät samalla vähän muitakin paikkoja... aikamme jutusteltiin mutta tarinointi loppui, kun meillä oli jo kiire seuraavaan paikkaan.



Kommentit

Suositut tekstit